Pripremite smoothieje od dinje za bolje zdravlje i ljepšu kožu!

Pripremite smoothieje od dinje za bolje zdravlje i ljepšu kožu!

Pripremite smoothieje od dinje za bolje zdravlje i ljepšu kožu!
  • Objavljeno: Utorak, 26.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dinja je dobar izvor dijetalnih vlakana, niacina, vitamina B6 i folne kiseline, a odličan izvor vitamina A, C i kalija. Dosadašnja istraživanja su pokazala da dinja smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i različitih vrsta raka. Dinja jača imunitet, ublažava simptome depresije, nesanice i PMS – a.

Dinja se sastoji od velikog postotka vode. Kožu hidratizira iznutra i potiče regeneraciju tkiva kože. Površinskim nanošenjem dinje ćete koži vratiti mladolikost i ublažiti iritacije, akne i prištiće.

Smoothie od dinje i breskve

Breskve su dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, niacina i kalija i odličan izvor vitamina C. Ovaj smoothie sadrži i lanene sjemenke koje su dobar izvor magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, tiamina i mangana.

Isprobajte recept za smoothie od dinje i breskve!

Smoothie od naranče i dinje

Naranča je jako dobar izvor tiamina, folne kiseline i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Ovaj smoothie sadrži jogurt koji je dobar izvor proteina, vitamina B12, kalija i cinka, a jako dobar izvor riboflavina, kalcija i fosfora.

Isprobajte recept za smoothie od naranče i dinje!

Smoothie od dinje i kivija

Kivi je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalija i bakra i jako dobar izvor vitamina C i K. Ovaj smoothie sadrži i đumbir koji je dobar izvor vitamina C, magnezija, bakra i mangana.

Isprobajte recept za smoothie od dinje i kivija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti