Ulje ružmarina poboljšava pamćenje i koncentraciju!

Ulje ružmarina poboljšava pamćenje i koncentraciju!

Ulje ružmarina poboljšava pamćenje i koncentraciju!
  • Objavljeno: Nedjelja, 31.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ulje ružmarina se već tisućama godina koristi za poboljšanje fizičkog, emocionalnog i psihičkog zdravlja. Eterično ulje ružmarina sadrži vitamin C koji ublažava infekcije, potiče proizvodnju kolagena i jača imunitet.

Eterično ulje ružmarina prije korištenja razrijedite s malo baznog ulja, kao što je biljno, maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje.

Poboljšava pamćenje i koncentraciju

Miris eteričnog ulja ružmarina je odličan za poboljšanje pamćenja, koncentracije i fokusa. Jedno istraživanje je pokazalo da eterično ulje ružmarina može poboljšati pamćenje za čak 75%.

Isprobajte 2 smoothieja za bolje pamćenje i koncentraciju!

Uništava stanice raka

Eterično ulje ružmarina ima moćno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Istraživanja su pokazala da je eterično ulje odlično za prevenciju i uništavanje stanica raka prostate, dojke, želuca, jetre, kože i debelog crijeva.

Ublažava bolove

Zahvaljujući protuupalnom djelovanju, eterično ulje ružmarina možete koristiti za ublažavanje bolova. Pomiješajte 3 do 4 kapi eteričnog ulja ružmarina s 30 mililitara baznog ulja i umasirajte na zahvaćene dijelove tijela.

Saznajte kako vam držanje za ruke pomaže u ublažavanju bolova!

Potiče cirkulaciju krvi

Pomiješajte malo eteričnog ulja ružmarina s baznim uljem i utrljajte u tijelo kako biste potaknuli cirkulaciju krvi. Najčešći simptomi slabe cirkulacije krvi su grčevi i napetost u mišićima, hladne ruke i stopala.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti