Proteini su ključni za mršavljenje

Proteini su ključni za mršavljenje

Proteini su ključni za mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako želite skinuti suvišne kilograme, trebate obratiti pažnju prvenstveno na ono što jedete. Većina ljudi bez problema počne skidati suvišne kilograme kada poveća unos proteina jer tijelu treba više vremena da razgradi, probavi i iskoristi proteine, što znači da samim time tijelo troši više kalorija.

Duže razdoblje razgradnje pojedinog nutritivnog spoja znači dulji osjećaj sitosti. To ne možete postići s jednostavnim ugljikohidratima i mastima.

Popijte proteinski smoothie s bobičastim voćem!

Jedno istraživanje je pokazalo da je unos proteina ključan za ubrzanje rada metabolizma. Način na koji vaš metabolizam radi uvelike određuje koliko suvišnih kilograma ćete izgubiti i hoćete li postignutu vitkost zadržati.

Proteini su važni za izgradnju mišićne mase. Što više mišićne mase imate, to tijelo troši više kalorija. Ako uistinu želite smršaviti, onda svakako trebate obratiti na unos proteina.

Da biste znali koliko proteina trebate unositi, trebate znati koja je potreba vašeg tijela za proteinima. Preporučeni dnevni unos proteina uvelike ovisi o vašoj tjelesnoj težini, učestalošću vježbanja, zdravstvenom stanju i dobi.

Provjerite unosite li dovoljno proteina!

Za preporučeni dnevni unos proteina se svakako obratite liječniku ili nutricionistu. Tek tada ćete sa sigurnošću znati koliko grama proteina dnevno trebate unijeti.

Neke namirnice, koje su među najboljim izvorima proteina, su nemasno meso, grah, mahune, tofu, jaja i obrani mliječni proizvodi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti