Ove greške trebate izbjegavati kod kuhanja tjestenine

Ove greške trebate izbjegavati kod kuhanja tjestenine

Ove greške trebate izbjegavati kod kuhanja tjestenine
  • Objavljeno: Petak, 09.10.2020.
  • Broj pregleda: 2.540
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Da bi tjestenina bila ukusna, morate prestati raditi osnovne greške u kuhanju tjestenine. Slijedite ove savjete za kuhanje tjestenine i ona će sigurno biti puno ukusnija.

Koristite premali lonac

Tjestenini je potrebna velika količina voda kako bi bila savršeno kuhana. Ako koristite manji lonac tjestenina će se brže skuhati, ali nejednako.

Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha

Ako solite tjesteninu tek nakon kuhanja, onda neće apsorbirati sol. Kada solite vodu u kojoj se tjestenina kuha, tada trebate staviti manje soli i ona će biti ukusnija.

Dodajete ulje u vodu

Ulje će spriječiti da se tjestenina zalijepi, ali tjestenina treba biti malo ljepljiva kako bi bolje primila umak na sebe. Ulje dodajte tek na kraju, odnosno kada tjesteninu već procijedite.

Ispirete tjesteninu nakon što ju ocijedite

Kada tjesteninu ispirete odmah nakon što ju ocijedite, uklanjate sav škrob. To znači da se umak neće primiti na tjesteninu i ona će biti manje ukusna. Tjesteninu je dovoljno ocijediti i odmah pomiješati s umakom.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti