Ove greške trebate izbjegavati kod kuhanja tjestenine

Da bi tjestenina bila ukusna, morate prestati raditi osnovne greške u kuhanju tjestenine. Slijedite ove savjete za kuhanje tjestenine i ona će sigurno biti puno ukusnija.
Koristite premali lonac
Tjestenini je potrebna velika količina voda kako bi bila savršeno kuhana. Ako koristite manji lonac tjestenina će se brže skuhati, ali nejednako.
Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha
Ako solite tjesteninu tek nakon kuhanja, onda neće apsorbirati sol. Kada solite vodu u kojoj se tjestenina kuha, tada trebate staviti manje soli i ona će biti ukusnija.
Dodajete ulje u vodu
Ulje će spriječiti da se tjestenina zalijepi, ali tjestenina treba biti malo ljepljiva kako bi bolje primila umak na sebe. Ulje dodajte tek na kraju, odnosno kada tjesteninu već procijedite.
Ispirete tjesteninu nakon što ju ocijedite
Kada tjesteninu ispirete odmah nakon što ju ocijedite, uklanjate sav škrob. To znači da se umak neće primiti na tjesteninu i ona će biti manje ukusna. Tjesteninu je dovoljno ocijediti i odmah pomiješati s umakom.
Vezani sadržaj:
- Saznajte deblja li tjestenina zapravo
-
Recept dana
Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom
20 min12345 -
Recept tjedna
Salata od graha i ječma za dijabetičare
10 min12345 -
Recept mjeseca
Grčki omlet
15 min12345