Radite li ove greške kod kuhanja tjestenine?

- Objavljeno: Četvrtak, 19.05.2016.
- Broj pregleda: 451
- Prosječno vrijeme čitanja:
- Broj riječi:
Da bi tjestenina bila ukusna, morate prestati raditi osnovne greške u kuhanju tjestenine. Slijedite ove savjete u kuhanju tjestenine i ona će sigurno biti puno ukusnija, ali i zdravija.
Koristite premali lonac
Tjestenini je potrebno velika količina voda da bi se adekvatno skuhala. Ako koristite manji lonac tjestenina će se brže skuhati, ali nejednako.
Ne solite vodu u kojoj se tjestenina kuha
Ako solite tjesteninu tek nakon kuhanja, onda neće apsorbirati gotovo nimalo soli. Kada solite vodu u kojoj se tjestenina kuha, tada trebate staviti manje soli i ona će biti ukusnija.
Dodajete ulje u vodu
Ulje će spriječiti da se tjestenina zalijepi, ali tjestenina treba biti malo ljepljiva kako bi bolje primila umak na sebe. Ulje dodajte tek na kraju, odnosno kada tjesteninu već procijedite.
Ispirete tjesteninu nakon što ju ocijedite
Kada tjesteninu ispirete odmah nakon što ju ocijedite, uklanjate sav škrob. To znači da se umak neće primiti na tjesteninu i ona će biti manje ukusna. Tjesteninu je dovoljno ocijediti i odmah pomiješati s umakom.
Saznajte koliko je zdravo podgrijavati tjesteninu!
-
Recept dana
Brze i jednostavne fritule
30 min12345 -
Recept tjedna
Zdravi zobeni kolačići
30 min12345 -
Recept mjeseca
Bezglutenski štapići
20 min12345