S vremenom se muškarci vole više maziti, a žene više vole seks

S vremenom se muškarci vole više maziti, a žene više vole seks

S vremenom se muškarci vole više maziti, a žene više vole seks
  • Objavljeno: Petak, 08.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo međunarodno, globalno istraživanje koje je uključivalo više od 1.000 parova iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Njemačke, Japana i Španjolske, pokazalo je kako je nježnost važnija muškarcima nego ženama.

Također je izvješteno kako je vjerojatnije da će muškarci priznati kako su sretni u vezi, a žene će opet vjerojatnije biti zadovoljne sa seksualnim dijelom partnerstva kada ga razmatraju kroz dugi niz godina.

Uglavnom, grljenje i maženje pomažu pojačati zadovoljstvo u dugotrajnim vezama, bar tako kaže najnovije istraživanje sredovječnih i starijih parova koji su zajedno u prosjeku 25 godina.

Seksualno zadovoljstvo i za žene i za muškarce je bilo povezano s čestim ljubljenjem i grljenjem, maženjem, visokim libidom i naravno čestim spolnim odnosima. Stvarno su tu otkrili zlato, zar ne? No nastavimo dalje...

Seksualno zadovoljstvo za žene raste tijekom vremena. One žene koje su sa svojim partnerom kroz manje od 15 godina, imale su manju vjerojatnost da će biti seksualno zadovoljne, ali zadovoljstvo je značajno poraslo nakon 15 godina. I žene i muškarci su sretniji što su duže bili zajedno te naravno ako imaju visoku razinu libida, ističu istraživači.

Zanimljivo je za muškarce, tako se bar navodi u izvješću, da što su više seksualnih partnera imali u životu to su danas manje seksualno zadovoljni.

Muškarci će vjerojatnije biti sretni u vezi ako su dobrog zdravlja te im je važno da njihova partnerica može doživjeti orgazam tijekom seksa. Česta grljenja i ljubljenja također predviđaju sreću u odnosu za muškarce, ali ne i za žene.

Voditeljica Kinsey Instituta, Julia Heiman, ide u daljnje pojedinosti, a Medical News Today prenosi: "Možda, žene postanu zadovoljnije s vremenom zato jer se njihova očekivanja promjene, ili se jednostavno život promjeni kada vam djeca odrastu. S druge strane, oni koji nisu bili toliko sretni sa svojim spolnim životom vjerojatno i ne mogu biti tako dugo u braku. Svjesni smo da zadovoljstvo u vezi i seksualno zadovoljstvo, ne mogu biti ista stvar za sve parove, pa tako i u svim kulturama."

Japanci i Japanke su znatno sretniji sa svojim odnosima za razliku od Amerikanaca, koji su opet bili sretniji od Brazilaca i Španjolaca.

Japanski muškarci su 2,61 puta seksualno zadovoljniji od američkih muškaraca, dok su japanke i brazilke seksualno zadovoljnije od amerikanki.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti