Sad je vrijeme da zaštitite svoje dijete od RSV-a

Sad je vrijeme da zaštitite svoje dijete od RSV-a

Sad je vrijeme da zaštitite svoje dijete od RSV-a
  • Objavljeno: Petak, 22.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići" poziva roditelje i javnost da u sezoni RSV-a, od studenoga do travnja, poduzmu dodatne preventivne mjere kako bi se spriječilo širenje virusa na koji su osobito osjetljiva mala djeca.

Respiratorni sincicijski virus (RSV) najčešći je uzrok infekcija donjeg dijela respiratornog sustava kod djece do dvije godine starosti, a povećan rizik od infekcije osobito je prisutan u sezoni RSV-a koja traje od studenoga do travnja. Upravo iz tog razloga te kako bi se za vrijeme sezone spriječilo širenje infekcije RSV-om, klub roditelja nedonoščadi „Palčići" ( www.palcici.com) poziva roditelje nedonoščadi, osobito male djece do dvije godine te bolesne djece, ali i, naravno, sve druge roditelje, da obrate pozornost i poduzmu dodatne mjere prevencije.

RSV se prenosi tjelesnim kontaktom, dodirom, poljupcem i rukovanjem te kapljičnim putem, tj. kašljanjem i kihanjem. S obzirom na to da je riječ vrlo otpornom i infektivnom virusu, ovim putem želimo podržati roditelje u usvajanju što više zdravih navika kako bi im djeca bila zdravija te dodatno podsjetiti na važnost provođenja higijenskih mjera, što je, uz pasivnu imunizaciju, iznimno važno i učinkovito u prevenciji infekcije RSV-om i brojnih sličnih infekcija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti