Seks ipak nije dobra tjelovježba?

Seks ipak nije dobra tjelovježba?

Seks ipak nije dobra tjelovježba?
  • Objavljeno: Subota, 02.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Postoji urbani mit da je seks odličan za mršavljenje te da je tijekom seksa moguće potrošiti čak 300 kalorija. Ipak, američki znanstvenici ističu da se tijekom seksa troši premala količina kalorija da bi bio jedini oblik tjelovježbe.

Prof. David Allison je sa svojim stručnim timom proveo istraživanje u kojemu je htio testirati mit o potrošnji kalorija tijekom seksa. Otkrio je da seks u prosjeku traje tek 6 minuta, a energija koja se tijekom seksa utroši troši tek oko 20 kalorija.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Medicine, ističu da čak i oni parovi koji seks prakticiraju često trebaju razmisliti o prakticiranju drugih oblika tjelovježbe.

Iako seks nije dobar kao tjelovježba, ima odličan učinak na psihičko i fizičko zdravlje. Naime, tijekom seksa se oslobađaju hormoni koji stvaraju osjećaj bliskosti i povezanosti među partnerima. Također, orgazam potiče oslobađanje endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja.

Znanstvenici ističu da ako želite seks koristiti kao oblik tjelovježbe, onda trebate biti svjesni da trajanje seksa treba biti duže (oko 30 minuta) te da partneri trebaju biti podjednako aktivni, što kod većine parova nije uobičajeno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti