Seks kao novi porok

Seks kao novi porok

Seks kao novi porok
  • Objavljeno: Subota, 17.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ovisnost o seksu je sve češća. Ovisnici o seksu svoje probleme rješavaju isključivo seksom. Na prvu se to ne čini strašnim, ali takva ovisnost može biti izrazito opasna.

Ovisnost o seksu podrazumijeva seksualno ponašanje koje može otići toliko daleko da počne upravljati ljudskim životom. Baš kao i ovisnost o drogi, ovisnost o seksu može uništiti zdravlje, vezu, posao i psihološko stanje osobe.

Ljudi koji su ovisi o seksu ne trebaju prevelik stimulans. Njihova potreba za seksom se javlja kod usamljenosti, depresije ili stresa. Kad god se susretnu s nekim problemom, rješenje pronalaze u seksu. Na taj način osoba izbjegava suočavanje sa stvarnim problemima. Može se razviti stanje kada je teško ili nemoguće uzbuditi se na drugačije načine, odnosno kada problema nema.

Osobe se uglavnom ne žele liječiti od takvog poremećaja najčešće zbog osjećaja srama. Važno je znati da se ovisnost o seksu teško liječi jer sadržava skup različitih problema te se treba fokusirati na svaki problem kako bi se ovisnost uspješno izliječila.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti