Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja

Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja

Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kronični kašalj može uzrokovati niz neželjenih nuspojava, kao što su bolovi u prsima, glavobolja i iscrpljenost, a također narušava kvalitetu sna. Sirup od luka i meda, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, može ublažiti kašalj i nadraženost na području grla.

Brojna dosadašnja istraživanja su pokazala da luk pozitivno djeluje na zdravlje cjelokupnog organizma. Štiti zdravlje srca i krvnih žila, smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, sudjeluje u uništavanju bakterija i ima odlično protuupalno djelovanje.

Luk sadrži jako malo masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, folne kiseline, kalija i mangana, a jako dobar izvor vitamina C.

Glavni aktivni sastojak luka, kvercetin, može smanjiti rizik od nastanka bakterijskih infekcija, a naročito učinkovitim se pokazao u prevenciji bolesti usne šupljine kao što su upala zubnog mesa i karijes.

Med ima moćno antibakterijsko i protugljivično svojstvo. Ublažava kašalj i nadraženost na području grla. U sastavu meda pronalazimo niz nutritivnih spojeva, kao što su vitamin B6, tiamin, niacin, riboflavin, pantotenska kiselina, kalcij, bakar, magnezij, mangan, fosfor, kalij, natrij i cink.

Pripremite sirup koji čisti sluz iz pluća!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti