Skakanjem pobijedite osjećaj gladi

Skakanjem pobijedite osjećaj gladi

Skakanjem pobijedite osjećaj gladi
  • Objavljeno: Nedjelja, 28.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tjelovježba koja uključuje vertikalne pokrete tijela, kao što je preskakanje užeta, može pomoći u svladavanju osjećaja gladi, otkrivaju znanstvenici iz Japana.

Istraživanja su pokazala da tjelovježba kratkotrajno suspreže apetit, a novo istraživanje pokazuje da je skakanje u tome najuspješnije.

Voditelji ovog istraživanja su otkrili da skakanje apetit suspreže u većoj mjeri, u odnosu na vožnju bicikla ili trčanje.

U  istraživanju je sudjelovalo 15 zdravih muškaraca, prosječne dobi od 24 godine. Oni su svaki dan radili drugu tjelovježbu, s danom odmora između izvođenja vježbi.

Nakon vježbanja znanstvenici su sudionicima mjerili razinu hormona gladi, a sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovom trenutnom apetitu.

Rezultati istraživanja su pokazali da su muškarci izjavili da su manje gladni nakon svih tjelovježbi. Jedina razlika je ta da su nakon preskakanja užeta postali gladni tek nakon 25 minuta, dok su nakon ostalih tjelovježbi postali gladni već nakon najviše 15 minuta.

Sve u svemu, ovo istraživanje pokazuje da aerobna tjelovježba, naročito preskakanje užeta može pomoći osobama koje žele izgubiti suvišne kilograme, ističu znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Appetite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti