Slatke prednosti manga

Slatke prednosti manga

Slatke prednosti manga
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jedna šalica manga sadrži oko 100 kalorija, 1 gram proteina, 0.5 grama masti, 25 grama ugljikohidrata, 100% od preporučene dnevne doze vitamina C, 35% od preporučene dnevne doze vitamina A, 20% od preporučene dnevne doze folne kiseline i 10% od preporučene dnevne doze vitamina B6.

Mango je odličan izvor i minerala, kao što su bakar, kalcij i željezo. U sastavu manga pronalazimo i moćne antioksidante – zeaksantin i beta karoten. Dosadašnja istraživanja su pokazala da mango pomaže u prevenciji i liječenju niza stanja i bolesti.

Prevencija raka

Mango ima odlična antioksidacijska svojstva, smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u prevenciji raka debelog crijeva, dojke, prostate i leukemije.

Pospješuje zdravlje očiju

Jedna šalica manga sadrži čak 25% od preporučene dnevne doze vitamina A koji pomaže u prevenciji bolesti očiju i promiče vid.

Pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2

Mango pomaže u regulaciji razine inzulina i regulira razinu šećera u krvi. Mango ima nizak glikemijski indeks i neće uzrokovati nagle promjene razine šećera u krvi.

Jača rad imunološkog sustava

Visok udio vitamina C i A u sastavu manga, kao i 25 različitih vrsta karotenoida, će pospješiti rad imunološkog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti