Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slatke prednosti manga

Slatke prednosti manga

Slatke prednosti manga
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2015.
  • Broj pregleda: 381
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jedna šalica manga sadrži oko 100 kalorija, 1 gram proteina, 0.5 grama masti, 25 grama ugljikohidrata, 100% od preporučene dnevne doze vitamina C, 35% od preporučene dnevne doze vitamina A, 20% od preporučene dnevne doze folne kiseline i 10% od preporučene dnevne doze vitamina B6.

Mango je odličan izvor i minerala, kao što su bakar, kalcij i željezo. U sastavu manga pronalazimo i moćne antioksidante – zeaksantin i beta karoten. Dosadašnja istraživanja su pokazala da mango pomaže u prevenciji i liječenju niza stanja i bolesti.

Prevencija raka

Mango ima odlična antioksidacijska svojstva, smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u prevenciji raka debelog crijeva, dojke, prostate i leukemije.

Pospješuje zdravlje očiju

Jedna šalica manga sadrži čak 25% od preporučene dnevne doze vitamina A koji pomaže u prevenciji bolesti očiju i promiče vid.

Pomaže u prevenciji dijabetesa tipa 2

Mango pomaže u regulaciji razine inzulina i regulira razinu šećera u krvi. Mango ima nizak glikemijski indeks i neće uzrokovati nagle promjene razine šećera u krvi.

Jača rad imunološkog sustava

Visok udio vitamina C i A u sastavu manga, kao i 25 različitih vrsta karotenoida, će pospješiti rad imunološkog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti