Smanjenje unosa šećera poboljšava zdravlje već za 10 dana

Smanjenje unosa šećera poboljšava zdravlje već za 10 dana

Smanjenje unosa šećera poboljšava zdravlje već za 10 dana
  • Objavljeno: Subota, 31.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da pozitivne rezultate smanjenja unosa šećera možete primijetiti već za 10 dana.

U istraživanju su sudjelovala pretila djeca. Djecu su podijelili u 2 skupine i svaka skupina je trebala pratiti određeni plan prehrane. Cijeli prehrambeni plan se temeljio na smanjenju unosa šećera. Znanstvenici su svakom djetetu mjerili razinu krvnog tlaka i kolesterola prije i nakon uvođenja promjena u prehrambenim navikama.

Saznajte zašto se trebate odreći šećera jednom zauvijek!

Pozitivni rezultati su bili vidljivi već za 10 dana nakon uvođenja promjena u prehrambenim navikama. Naime, razina krvnog tlaka, kao i kolesterola je bila niža, a djeca su imala veću razinu energije.

Dodani šećeri su vodeći uzročnik pretilosti među djecom. Pretilost u djetinjstvu može povećati rizik od nastanka niza bolesti kasnije u životu.

Ovim istraživanjem smo ustanovili da malom promjenom u prehrambenim navikama možemo značajno utjecati na kvalitetu života i zdravstveno stanje, izjavio je voditelj istraživanja dr. Robert Lustig.

Rezultati ovog istraživanja, objavljeni u časopisu Obesity, iznova potvrđuju štetnost prekomjernog unosa šećera. Prethodna istraživanja su pokazala da šećer može uzrokovati ovisnost, povećati rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava i negativno utjecati na kognitivne funkcije.

Otkrijte jeste li ovisni o šećeru.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti