Smijemo li se seksati bolesni?

Smijemo li se seksati bolesni?

Smijemo li se seksati bolesni?
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Kategorija: Zanimljivosti

Proljeće je stiglo, ali prehlade i gripe još uvijek se ne smiruju. Štoviše, ljepše vrijeme će donijeti proljetne alergije koje zahvaćaju sve veći broj ljudi. Ono što ljude muči je mogu li se seksati dok su bolesni, a stručnjaci su dali odgovor na to pitanje.

Ako je jedan partner zaražen, hoće li se bolest prenijeti na drugog partnera, pitanje je koje su osobe često postavljale svojim liječnicima. Iako se virus gripe i prehlade ne prenosi spolnim putem, postoji opravdani strah da će se zaraženi partner prenijeti bolest na zdravog.

Muškarci koji naporno vježbaju manje se seksaju?

Budući da se tijekom bolesti preporučuje stajanje najmanje metar i pol od zaražene osobe, očito je da se ne smijemo seksati ako smo bolesni ili ako nam je partner bolestan. Stručnjaci dodaju da čak i osobe koje su cijepljene protiv nekih bolesti, poput gripe, ne bi trebale riskirati jer postoje velike šanse da se zaraze.

Simptomi nekih bolesti traju i do nekoliko tjedana, a čak i kada se osoba čini potpuno zdrava, može prenijeti bolest na druge. Stoga liječnici savjetuju pacijente da spavaju u odvojenim sobama kako ne bi zarazili svojeg partnera te da izbjegavaju fizički kontakt.

Najčitanije zanimljivosti