Stalno pričamo o vodi s limunom, no što će se dogoditi ako počnemo piti vodu s medom

Stalno pričamo o vodi s limunom, no što će se dogoditi ako počnemo piti vodu s medom

Stalno pričamo o vodi s limunom, no što će se dogoditi ako počnemo piti vodu s medom
  • Objavljeno: Srijeda, 20.11.2019.
  • Broj pregleda: 14.139
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Topla voda i med mogu smanjiti umor i povećati vitalnost tijela. Ova kombinacija je za sve koji žele povećati svoju fizičku izdržljivost i razinu energije.

Ne moramo puno govoriti o vodi i koliko je bitno piti dovoljno tekućine. Med je pak prepun nutrijenata, antioksidansa i drugih tvari iscjeljujućeg učinka te donosi brojne zdravstvene benefite za koje mnogi ne znaju. I kad spojimo ove dvije moćne stvari možemo poboljšati svoje zdravlje, ali i prevenirati bolesti.

Preporučuje se onaj pravi, neobrađeni med, jer sadrži više fitonutrijenata, antioksidansa i enzima pa će i njegovi pozitivni učinci biti puno veći.

Evo zašto biste trebali piti vodu s medom:

Smanjit će se nadutost

Imate li problema s nadutošću i plinovima, šalica ovog napitka će neutralizirati plinove u vašim crijevima. Osjetit ćete olakšanje u tren oka.

Imunološki sustav postat će jači

Med je bogat antioksidansima te sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološkog sustava. Bit ćete otporniji na infekcije uzrokovane mikroorganizmima kao što su bakterije, gljivice i brojni virusi.

Toksini će nestati iz tijela

Med i voda su dobitna kombinacija da se iz tijela riješite svih štetnih nakupljenih tvari. Recite zbogom otrovima, a poželite dobrodošlicu detoksu. Za bolje rezultate dodajte i nekoliko kapi limuna.

Koža će postati ljepša

Med je prirodan antioksidans te regenerira i hrani kožu. Ona tako postaje čišća, mekša i ljepša. Zahvaljujući djelovanju vitamina E koji sadrži, med sprječava štetno djelovanje lobodnih radikala te ima zaštitnu antioksidativnu ulogu. Osim toga, med koži daje sjaj, elastičnost i veću kompaktnost

Kilogrami će se brže istopiti

Znamo, prvo ste pomislili na šećer. Da, šećer je prisutan u medu, ali je totalno drugačiji od bijelog šećera. Ovaj prirodni šećer pomoći će vam da utažite želju za slatkim. Med također, stvarajući termogeni učinak - ubrzava metabolizam To znači da poboljšava cirkulaciju koja malo povećava vašu tjelesnu temperaturu, pomažući vam da sagorite masnoće bez puno truda.

Ostale dobre strane ovog napitka, pročitajte ovdje.

Vezani članci:

Najčitanije zanimljivosti