Štampar u tvom kvartu: pregledajte se u subotu na sajmu zdravlja u zagrebačkim četvrtima!

Štampar u tvom kvartu: pregledajte se u subotu na sajmu zdravlja u zagrebačkim četvrtima!

Štampar u tvom kvartu: pregledajte se u subotu na sajmu zdravlja u zagrebačkim četvrtima!
  • Objavljeno: Petak, 07.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

U subotu, 8. listopada u zagrebačkoj četvrti Novi Zagreb - zapad započinje Sajam zdravlja 'Štampar u tvom kvartu', koji organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Pozvani su građani svih životnih dobi te će se moći posavjetovati sa zdravstvenim djelatnicima, izmjeriti tlak i razinu glukoze u krvi na šest različitih štandova, saznati više o preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva, a najmlađi će moći naučiti kako pravilno oprati zube i izgraditi piramidu pravilne prehrane.

Također će njihovi roditelji, bake i djedovi, moći saznati kako pravilno čitati deklaracije na dječjim igračkama, ali i na hrani, uz dodatno savjetovanje prisutnih zdravstvenih djelatnika o kvaliteti zraka, važnosti nepušenja te sudjelovati na edukacijama i radionicama usmjerenim na očuvanje zdravlja i podizanje kvalitete života na razini čitave zajednice.

Projekt je organiziran s ciljem oživljavanja Štamparovog postulata "Glavno mjesto liječničkog djelovanja je tamo gdje ljudi žive, a ne ordinacija.“ Manifestacija će se održavati periodično u svim zagrebačkim kvartovima, a započet će ove subote na platou pokraj tržnice Trnsko u 9 sati. Grad Zagreb predstavit će niz nad-standarda koje je osigurao za svoje građane iz područja zdravstvene i socijalne skrbi. U narednim tjednima NZJZ Dr. Andrija Štampar planira posjetiti Sesvete i Podsused – Vrapče, stoga pratite njihove stranice i društvene mreže.

„Ovim putem htio bih pozvati sve Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu u što većem broju na ove manifestacije i da iskoriste priliku učiniti važan korak za svoje zdravlje i kvalitetu života, upravo u svom kvartu“, istaknuo je prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti