Što nismo znali o trepavicama?

Što nismo znali o trepavicama?

Što nismo znali o trepavicama?
  • Objavljeno: Subota, 16.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ponekad je teško zaboraviti da trepavice nisu ukras. One služe da bi zaštitile oči od prašine, znoja pa čak i sunca. Donosimo vam stvari koje sigurno niste znali o trepavicama.

Zahtijevaju njegu

Trepavice su načinjene od istih spojeva kao i kosa. Baš kao što i kosa može postati prljava, tako mogu postati i trepavice. Zaštititi trepavice od prljavštine može biti teško. Njih treba čistiti nježno i gazom namočenom u toplu vodu ili losion za čišćenje.

Starenjem se mijenjaju

Ako ste primijetili razliku u duljini ili gustoći svojih trepavica, sigurno ne umišljate. Potpuno je prirodno da one postaju tanje. Kako bi one što dulje bile dugačke i guste, obratite pažnju na svoju prehranu. Potrebno je unositi vitamine B kompleksa.

Uvijači oštećuju trepavice

Najčešća briga kod korištenja uvijača za trepavice jest da ćete ih iščupati iz korijena. No, zapravo se trebate brinuti oko toga da ćete ih prepoloviti. Umjesto da uvijate trepavice satima, napravite to oko 10 sekundi prije nanošenja maskare.

Trepavice mogu biti preduge

Previše aktivni hormoni, isti oni koji uzrokuju rast dlačica između obrva, mogu uzrokovati nastanak predugih trepavica. To može biti bolno. Ako vaše trepavice jesu dugačke, najbolje bi bilo da ih ne skraćujete sami, već da se obratite stručnjaku.

Vodootporna maskara im škodi

Iako su one dizajnirane da budu otporne na prašinu i prljavštinu, nisu dizajnirane da budu otporne na sastojke koji su vodootporni. Vaše oči mogu postati suzne, možda ćete osjećati svrab i iritaciju. Koristite maskaru koja ne sadrži prezervative i mirise.

Umjetne trepavice mogu biti opasne

Umjetne trepavice često sadrže štetne spojeve, kao što su formaldehidi, koji mogu iritirati kožu na području trepavica. Ako se ne stave pravilno, one mogu početi opadati i iritirati oči. Za pravilno stavljanje umjetnih trepavica se obratite stručnjaku.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti