Što se događa s vašim tijelom tijekom migrene

Što se događa s vašim tijelom tijekom migrene

Što se događa s vašim tijelom tijekom migrene
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Statistička istraživanja su pokazala da oko 50% ljudi diljem svijeta u određenoj fazi u životu pati od migrena. To je intenzivna probadajuća bol koja obično uzrokuje niz drugih neugodnih simptoma.

Mozak

Neurotransmiteri se počinju oslobađati u male krvne žile i membrane koje čine mozak, što uzrokuje nastanak upale. Tada ćete imati osjećaj kao da vas svaka vlas na glavi boli. Oko 2/3 slučajeva migrena uzrokuje bolove na jednoj strani glave, ali se ona vrlo često širi i na područje čeljusti i vrata.

Oči

Neurotransmiteri počinju stimulirati rad sustava koji kontrolira vid. Počinje se javljati osjetljivost očiju na svjetlost. To može migrenu učiniti još intenzivnijom. Upravo iz tog razloga većini ljudi, kada se suočavaju s migrenom, odgovara tamnije mjesto.

Uši

Oko 3/4 osoba, koje pate od migrena, osjećaju osjetljivost na intenzivne zvukove. Istraživanja su pokazala da osobe, koje često pate od migrena, imaju osjetljiviju povezanost među neuronima koji kontroliraju sluh.

Želudac

Mučnine i povraćanje su vrlo česte nuspojave migrena. Znanstvenicima još uvijek nije jasno zašto je to tako, ali vjeruju da su uzrok tome promjene u razini hormona do kojih dolazi kada se tijelo suočava s migrenom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti