Težina i inkontinencija

Težina i inkontinencija

Težina i inkontinencija
  • Objavljeno: Utorak, 10.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

...i poboljšava raspoloženje - novo istraživanje pokazuje da gubitak na tjelesnoj masi može liječiti urinarnu inkontinenciju kod žena, objavljeno je na Ivahoe novostima.

Nedavno provedena studija koja je uključivala 336 debelih i pretilih žena s urinarnom inkontinencijom pokazala je da su one koje su sudjelovale u programu za mršavljenje u 6 mjeseci smanjile svoj problem za gotovo polovinu. 

Žene u skupini koja je gubila na tjelesnoj masi koje su izgubile u prosjeku 8% svoje mase su i smanjile tjedne epizode urinarne inkontinencije za 47%, a žene koje su samo primile informacije o dijeti i vježbanju smanjile su svoje epizode za 28%. 
I dodatno, žene u programu za gubitak viška kilograma bile su znatno zadovoljnije s poboljšanjem svoje inkontinencije nego žene u kontrolnoj skupini prema njihovim izvještajima.

Studija, naziva Program za smanjenje inkontinencije dijetom i tjelovježbom (Program to Reduce Incontinence by Diet and Exercise, PRIDE), daje dokaze o mršavljenju kao načinu liječenja urinarne inkontinencije.

„Naši rezultati upućuju na to da je smanjenje u pojavi urinarne inkontinencije još jedna zdravstvena dobrobit povezana s gubitkom viška kilograma i da mršavljenje može biti način liječenja prvog reda u debelih i pretilih žena,“ izjavila je dr. Leslee L. Subak s University of California, San Francisco.
Studija je objavljena u časopisu „New England Journal of Medicine“.

Za MojDoktor:
Maja Vajagić, dr.med.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti