Trebamo li provjeravati partnerove SMS poruke?

Trebamo li provjeravati partnerove SMS poruke?

Trebamo li provjeravati partnerove SMS poruke?
  • Objavljeno: Petak, 17.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Jeste li ikada provjeravali poruke na mobitelu svog partnera? Jeste li se ikada zapitali provjerava li partner vas?

Istraživanja pokazuju da oko dvije trećine ispitanika potajno čita poruke iz partnerovog mobitela, uključujući i provjeravanje društvenih mreža i slika.

Provjerite 5 verbalnih znakova koji govore da je riječ o prevari!

Stručnjaci upozoravaju da je takvo ponašanje izuzetno rizično jer možemo naići na nejasan sadržaj koji će pobuditi ljubomoru i promijeniti naše ponašanje u emocionalnom i fizičkom smislu. Bez obzira na to kako doživljavamo ljubomoru, ona ima funkciju zaštite odnosa od onih koji pokušavaju ukrasti našeg partnera.

Evolucijska psihologija kaže da muškarci i žene doživljavaju ljubomoru na različite načine. Muškarci obično postanu ljubomorni na seksualnu nevjeru. Žene su najviše ljubomorne na emocionalnu nevjeru, jer to može narušiti vezu i privrženost partnera koji im pruža resurse kao što su zaštita ili hrana.

Zašto provjeravamo partnerove poruke?

Loša vijest je da je rezultat istraživanja iz 2013. godine pokazao da je od 2.400 ispitanika, njih 42%, otkrilo partnerovu nevjeru provjeravajući tekstualne poruke na mobitelu. Čak 23% ispitanika je nevjeru otkrilo pregledavajući sadržaj s partnerovog profila na društvenim mrežama. Interesantan je i podatak da je 10% partnera razbilo mobilni telefon u pod ili zid kako bi izbjegli otkrivanje svoje nevjere. Osobe koje su bile žrtve prevare kao argument na pitanje zašto su provjeravale partnera, odgovorile su da ne žele gubiti vrijeme s nekim tko ih vara.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti