Trećina muškaraca mlađih od 40 još živi s roditeljima

Trećina muškaraca mlađih od 40 još živi s roditeljima

Trećina muškaraca mlađih od 40 još živi s roditeljima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.07.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Za razliku od žena, muškarci su manje spremni napustiti sigurnost roditeljskog doma. Britansko istraživanje pokazalo je da jedan od triju muškarca između 20 i 40 godina još uvijek živi s roditeljima, dok to radi svaka peta žena.

Također se pokazalo da je svaki četvrti muškarac koji se ipak odlučio na samostalan život za svaki slučaj u roditeljskoj kući ostavio potpuno namještenu sobu. Nikad se ne zna! To isto je napravila svaka peta žena.

Glasnogovornik prehrambene tvrtke koja je provela ovo istraživanje izjavio je: 'Muškarce se tradicionalno smatra nezavisnijima od žena. No ovi rezultati pokazuju da je situacija drukčija iako će to malo koji muškarac priznati. Muškarci možda žele imati svoj vlastiti stan, ali im je puno praktičnije i ugodnije kad se mama brine o njima pa zato dulje ostaju u sigurnosti roditeljske kuće.'

Istraživanje je provedeno na tri tisuće muškaraca i žena, a gotovo četvrtina ih je priznala da još uvijek živi s roditeljima.

Za većinu njih najveći razlog su financije, što je kao razlog navelo 59 posto ispitanika. No 57 posto žena i 16 posto muškaraca priznalo je da im najviše odgovara to što majka brine o njima. Oko 11 posto muškaraca priznalo je da bi im roditelji jako nedostajali kad bi ih napustili.

Ništa manje nije važno ni to što za 56 posto njih majka još uvijek priprema obroke, a 55 posto njih ne treba se brinuti ni za prljavo rublje i peglanje dok su u maminu domu. Stoga ne čudi to što sve više odraslih muškaraca i žena, baš kao u filmu 'Kod kuće je najljepše' s Matthewom McConaugheyjem, ne želi napustiti udobnost roditeljskog doma.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti