Ove pogreške u seksu radi svaki muškarac

Ove pogreške u seksu radi svaki muškarac

Ove pogreške u seksu radi svaki muškarac
  • Objavljeno: Subota, 16.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Muškarci se često vole hvalisati i prozivati kao umjetnikom u krevetu, ali istina zna biti drugačija. Izbjegnite sljedećih sedam pogrešaka kako biste bili bolji u krevetu te kako biste vi i vaša partnerica imali bolji svršetak.

Žure bespotrebno

Muškarci se lako napale i spremni su za akciju, ali ženama treba vremena, kaže seksualni terapeut Ian Kerner. Napravite put užitka tijekom dana uz grljenje, ljubljenje i držanje ruku. Zabavite se zajedno i pokažite joj koliko ju volite. Osjećaj sigurnosti u vezi ključan je za žene da se stvarno opuste tijekom seksa, tvrdi Kerner. "Grljenje od 30 sekundi stimulira oksitocin, hormon kod žena koji stvara osjećaj povezanosti i povjerenja".

"Znaju" što one žele

"I danas mnoge žene glume orgazam kao i prije 20 ili 30 godina", tvrdi Kerner. Dakle, ako ona ne uživa, možda to ne znate. Slobodno pitajte partnericu "Je l' ti ugodno?" ili "Želiš li nešto drugačije?". Drugim riječima, pričajte i pitajte za upute.

Drže se svog plana

Nemojte misliti da "ako je uspjelo prva tri puta, uspjet će i sljedeća tri puta", objašnjava seksualna terapeutkinja Sari Cooper. Ono što je uzbuđuje može ovisiti o njezinom raspoloženju ili o njenom mjesečnom ciklusu. "Možda su joj bradavice osjetljivije ili joj vagina nije dovoljno vlažna", dodaje Cooper. Obratite pozornost na svog partnera, govori psihologinja dr. Lonnie Barbach. "Probajte različite stvari i vidite kako će ona reagirati".

Kad pronađete nešto što funkcionira, zadržite se na tome. Žene se često žale da muškarci prelaze na sljedeću stvar baš kad stvarno počnu uživati u nekoj aktivnosti.

Misle da je seks samo fizički odnos

Proširite svoju ideju predigre. Neki se muškarci "usredotočuju na fizičku stimulaciju, a često ignoriraju mentalnu stimulaciju", tvrdi Kerner. Dok muškarce uzbuđuje ono što vide, "žene puno maštaju tijekom seksa kao dio procesa uzbuđenja". Pridružite joj se i podijelite neku fantaziju ili seksi uspomenu.

Misle da je seks dovoljan za orgazam

Za 80% žena, sam snošaj nije dovoljan jer većina seksualnih poza ne stimulira izravno klitoris. Postoje drugi načini da joj se ugodi. "Žene mnogo dosljednije postižu orgazam od oralnog seksa nego od snošaja", kaže Kerner. Također, isprobajte seks sa ženom na vrhu ili vibrator napravljen za parove koji mogu koristiti tijekom seksa. "Muškarci bi se trebali osjećati ugodno, a ne ugroženo, sa seksualnim igračkama", dodaje.

Kako biste joj pomogli da dođe do vrhunca, odvojite vrijeme za dobru predigru prije nego krenete sa snošajem. "Što su žene bliže kad započnu snošaj, veća je vjerojatnost da će doživjeti orgazam", kaže Barbach.

Preskaču zavođenje

Žene vole biti zavedene. "Zavođenje je jednako važno, a ponekad i važnije od tehnike", kaže Cooper. Pomoći će vam ako znate što pali vašu partnericu, bilo da se radi o oralnoj, vizualnoj ili mentalnoj stimulaciji, dodaje Cooper. "Sviđa li se vašem partneru kad šaljete prljave poruke preko telefona ili SMS-a?“ Polako prelazite prstima po njenom tijelu? Flertanje u kafiću?" Također, ako vam se sviđa ono što vidite, recite to partnerici. "Neka žena zna koliko je poželjna", zaključuje Barbach.

Ne paze na klitoris

Većina žena treba stimulaciju klitorisa da bi doživjele orgazam, ali to je složenije nego što mislite. Neki muškarci "ne razumiju anatomiju klitorisa", kaže Cooper. To je više od malog "gumba" koji možete vidjeti. Njegovi živčani završeci šire se kroz vulvu i unutar vagine. "Možeš ići naprijed-natrag", objašnjava Cooper. Toliko je osjetljivo da previše stimulacije može boljeti pa nekim ženama to može oduzeti zadovoljstvo.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije