Od kuhanja do ravnanja odjeće: evo za što sve pomaže led!

Od kuhanja do ravnanja odjeće: evo za što sve pomaže led!

Od kuhanja do ravnanja odjeće: evo za što sve pomaže led!
 • Objavljeno: Srijeda, 10.08.2022.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Osim za čuvanje pića hladnim, kockice leda možete koristiti za druge korisne stvari. Zapravo je gotovo nevjerojatno za što sve može poslužiti.

Mali trikovi s ledom pomažu vam prilikom kuhanja i čišćenja, ali mogu poslužiti i za spašavanje odjeće i namještaja ili kao medicinska pomoć. Otkrivamo inovativne načine za svakodnevno korištenje kockica leda.

 • Uklanja masnoću iz juhe – domaća juha uvijek je ukusnija, ali ponekad zna biti previše masna. Ako vam se masnoća skuplja na vrhu, samo stavite kocku leda, zahvatite i dobro izmiješajte juhu. Masnoća će nestati, a okus će biti još i bolji.
 • Daje sočniji roštilj – kad pečete meso na roštilju uglavnom dodajete ulje ili maslac. No, ne morate imati masni roštilj, samo dodajte kocku leda na meso. Led će se otopiti, a meso će biti sočno i zdravo.
 • Vlaži hranu iz hladnjaka – nema sva hrana isti sastav pa kad ju spremite u hladnjak i poželite ugrijati, neka će ostati sočna, ali neka će biti suha i mrvljiva. Pravi primjer je riža koja nije ista nakon grijanja, zato prije zagrijavanja u posudu dodajte kocku leda koja će rehidrirati rižu pa će ponovno biti ukusna.
 • Pomaže zgusnuti dressing – ako radite vlastiti dressing za salatu, možete se poslužiti ovim jednostavnim trikom da izbjegnete ulje i višak masnoće. Prije posluživanja dodajte kocku leda, koja će zgusnuti dressing i učiniti ga sočnijim i ukusnijim, a kad ga stavite na salatu samo uklonite led i uživajte u okusu.
 • Uklanja udubljenja na tepihu – odlučili ste napraviti razmještaj, ali su vam ostale rupe u tepihu? Samo stavite kockicu leda u rupu, kad se otopi prebrišite vlakna krpom i vaš tepih će izgledati kao nov.
 • Uklanja gumu za žvakanje s odjeće – svima se barem jednom dogodilo da su sjeli ili zalijepili žvakaću gumu na odjeću. Da ne biste morali rezati odjeću, poslužite se ledom. Na žvakaću gumu stavite nekoliko kockica leda i ostavite 5-10 minuta. Kako se led topi, žvakaća guma postaje tvrđa pa ju samo trebate „odlijepiti“ nožem.
 • Ravna odjeću – led je izvrsno i brzo rješenje kad nemate peglu pri ruci. U sušilicu ubacite komad odjeće, dodajte 4-5 kockica leda i stavite na najtopliji program. Led će se otopiti i djelovati kao para pa će odjeća biti mekana i spremna za nošenje.
 • Uklanja ivericu – iverica ne izaziva veliku bol, ali je neugodno kad vam stoji u koži. Manjoj djeci to pogotovo izgleda strašno, a može se riješiti za tren. Na ivericu stavite kocku leda, to će umiriti kožu, smanjiti bolove i pomoći da komadiće lakše izvučete pincetom.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti