Trudnice koje boluju od bulimije su depresivne

Trudnice koje boluju od bulimije su depresivne

Trudnice koje boluju od bulimije su depresivne
  • Objavljeno: Nedjelja, 19.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Studije su pokazale da su žene koje boluju od opake bolesti sklonije depresiji i anksioznosti od drugih žena.

Trudnice koje boluju od bulimije anksiozne su i depresivne, pokazale su studije. Poremećaj u prehrani dovodi i do manjka samopoštovanja te su osobe koje pate od te bolesti sklonije stanju neprestanog nezadovoljstva.

Kod žena koje imaju bulimiju ustanovljeno je i kako je većina njih bila seksualno zlostavljana, te i da su sklonije teškim oblicima depresije u usporedbi s drugim ženama.

No, bulimija u trudnoći može imati opake posljedice za majku i dijete. Rezultati studije Norveškog instituta za javno zdravstvo pokazali su da na 41 tisuću trudnica, na koliko je provedeno istraživanje, 96 žena ispunjava kriterije za širu definiciju bulimije u prva tri mjeseca trudnoće.

Njih 67 izjavilo je kako su bile bulimičarke pola godine prije negoli je trudnoća nastupila, dok je 26 trudnica razvilo poremećaj u prehrani nakon trudnoće.

Kod žena koje imaju bulimiju ustanovljeno je i kako je većina njih bila seksualno zlostavljana. Uz to, sklonije su teškim oblicima depresije u usporedbi s drugim ženama, piše Newsnow.co.uk

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti