Tvrtka PIP u Tehničkom muzeju Nikola Tesla predstavila edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima „Pčelica Pipa, upoznaj me“

Tvrtka PIP u Tehničkom muzeju Nikola Tesla predstavila edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima „Pčelica Pipa, upoznaj me“

Tvrtka PIP u Tehničkom muzeju Nikola Tesla predstavila edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima „Pčelica Pipa, upoznaj me“
  • Objavljeno: Petak, 16.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki filozof, znanstvenik i fizičar Albert Einstein je rekao: Ako nestane pčela nestati će i ljudske zajednice. I na tome tvrtka PIP oblikuje svoju poslovnu aktivnost u odnosu prema pčelama pa je uz četiri stručne knjige za pčelarstvo sada izdala i edukativnu slikovnicu za djecu „Pčelica Pipa, Upoznaj me“ – riječi su kojima je autor slikovnice, predstavnik izdavača i osnivač tvrtke PIP d.o.o., Ivan Bračić započeo predstavljanje slikovnice namijenjene djeci predškolske dobi pa sve do 4 razreda osnovne škole.

Želja autora slikovnice je bila da kreira edukativni vodič za djecu i roditelje o koristi pčela i pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje a cilj je podići razinu odgovornosti šire društvene zajednice prema pčelama. Najbolji učinak se postiže kada to komuniciramo sa dječjom populacijom u najranijoj dobi.

Autor, Ivan Bračić, je pčelinju zajednicu usporedio sa ljudskom ipak naglasivši da kod pčela ne postoji demokracija. Glavna je matica, vlada potpuni matrijarhat, ali svaka pčela ima svoju ulogu. Po uzoru na pčele svi možemo puno naučiti o redu, radu i disciplini.

Uz autora slikovnice okupljenim medijima i gostima u ime Tehničkog muzeja Nikola Tesla obratili su se Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja, te viši kustos Krešimir Bašić koji su zahvalili PIP-u na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji i brizi oko muzejskih pčela ((jedinim živim muzejskim eksponatima) u odjelu Apisarija koji se od 1994. godine nalazi u sklopu odjela Osnove poljodjelstva. Apisarij čine tri staklene košnice sa živim pčelama za promatranje života i rada pčelinje zajednice.

Svaka košnica prolazom je vezana za okolinu što pčelama omogućava nesmetani izlazak u prirodu i prikupljanje peluda i nektara

Ilustratorica slikovnice, Zrinka Ostović, rekla je da se u potpunosti unijela u projekt iako se s autorom upoznala tek na predstavljanju. Bez obzira što se sva komunikacija održavala telefonom i e -mailom smatra da je uspjela pretočiti njegovu ideju u ilustracije. S obzirom na uspješan broj jedan, veseli se nastavku i radu na sljedećoj slikovnici.

Iz PIP-a vjeruju da će slikovnica riječju i ilustracijama snažno pozitivno djelovati na djecu ali i odrasle koji mogu puno naučiti o marljivim pčelama i pčelinjim proizvodima.

Slikovnica će se dijeliti u vrtićima, školama, dječjim udrugama, bolnicama, te povremeno dobiti u ljekarnama.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti