Ulje od konoplje je među najzdravijim uljima?

Ulje od konoplje je među najzdravijim uljima?

Ulje od konoplje je među najzdravijim uljima?
  • Objavljeno: Petak, 28.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ulje od sjemenki konoplje sadrži spojeve koji pomažu u regulaciji krvnog tlaka, prevenciji bolesti srca i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka, otkriva nam novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Prethodna istraživanja su pokazala da je ulje od konoplje dobar izvor vitamina A, C, E, vlakana i brojnih drugih nutritivnih spojeva.

Znanstvenici iz Španjolske su dodatno testirali ulje od konoplje i otkrili da sadrži optimalan omjer (3 na prema 1) omega 6 i omega 3 masnih kiselina.

Provjerite zašto je ulje konoplje za dobro zdravlje!

Ovakav omjer polinezasićenih masnih kiselina se rijetko pronalazi u uljima od sjemenki, a povezan je sa smanjenim rizikom od nastanka srčanih bolesti, kronične upale i kancerogenih stanica.

Također, ulje od konoplje je odličan izvor alfa linolenske kiseline i biljnih sterola koji značajno smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti.

Ulje od konoplje sadrži veliki broj hranjivih tvari koje mogu pospješiti zdravlje cjelokupnog organizma. Dosadašnja istraživanja, provedena na laboratorijskim miševima, su pokazala da ublažava kroničnu upalu i simptome depresije, ali je potrebno provjeriti kako će djelovati na čovjekov organizam.

Još uvijek nema dovoljno dokaza koji bi ukazali na to da ulje od konoplje trebate uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Okus ulja od konoplje je nešto na što ćete se trebati naviknuti. Do sada nisu zabilježeni rizici kada se konzumira umjereno, primjerice kao začin za salatu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti