Venera u Ribama (11.02. do 07.03.) – Spajanje s onima koji nam od iskona pripadaju

Venera u Ribama (11.02. do 07.03.) – Spajanje s onima koji nam od iskona pripadaju

Venera u Ribama (11.02. do 07.03.) – Spajanje s onima koji nam od iskona pripadaju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.02.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zanimljivosti

Venera je u znak Riba ušla 11. 02. i tu ostaje do 7. 03. Pred nama je period ideala, snova, traženja srodnih duša, po svim “prethodnim životima”. Smirit ćemo se samo tamo gdje duša pokaže da joj prija. Nećemo se miriti s osrednjim odnosima, mlakim emocijama, navikama… Tražit ćemo svijet, jer ćemo biti spremni da ga damo.

Znak Riba predstavlja mjesto egzaltacije Venere, najviši domet uzvišene, bezuslovne, filmske ljubavi. Njena emocija je satkana od najfinijih niti sna i čežnje. Ovo su najskriveniji lagumi duše, neistražene stranice knjige koju piše srce.

Ova LJUBAV živi u svom svijetu, kroji svoje skute, gradi svoj grad i gleda u svoje zamišljeno nebo. Svijet od snova, labirint pjesme i igre. LJUBAV, kao vrhunski ideal, božanstvo kojem se klanja i za koje se podnose žrtve. Apsolutna predaja, ekstaza, nestajanje sebe u spajanju sa srodnom dušom.

Ovo je slika dva tijela koja neukrotiva sila spaja, razdvaja, kroti i oblikuje. Venera u Ribama je dama koja sanja budna, ali i živi san. Venera u Ribama kad tad dosegne svoj ideal, a onda uživa u svom malom raju. Vrijeme, svakodnevnica, sitnice su stvari koje ona ne priznaje. Ništa manje od savršenstva, ni kraće od vječnosti!

Osobe sa ovom pozicijom Venere žive za ljubav i zbog ljubavi. Imaju visoke kriterije, pa su njihovi partneri veoma atraktivni. Venera u Ribama bira partnera koji zrači posebnošću, onoga ili onu za kojom se okreće cijela ulica. Ove osobe za životne suputnike biraju pjevače, glumce, pjesnike, filozofe, TV lica, pobjednike izbora za miss. Njihov izabranik mora pokazati visok nivo duhovnog razvoja, da bi osvojio srce ove zahtjevne Venere.

Zbog svoje velike emotivnosti, one često upadaju u zamke vlastitih ideala. Lako ih zavodi laskava riječ i zanosna pojava. Često se izgube u svojim viđenjima date osobe. Nerijetko izgrade čitav svijet oko svog partnera, dodijelivši mu epitete koje on možda i ne posjeduje. Buđenje obično bude vrlo bolno i ostavlja trajne posljedice, pa se osobama s ovom pozicijom Venere savjetuje maksimalan oprez pri odabiru životnog suputnika! Velika probirljivost može dovesti i do samačkog života, jer se nitko ne može uklopiti u zamišljeni šablon.

Venera u Ribama ljubav doživljava kao razmjenu emocija na nivou bezuslovnog. Muškarci s ovakvom Venerom obožavaju partnerice koje imaju lijepe listove, dugu valovitu kosu i prodoran pogled. Žene s Venerom u Ribama ne silaze s visokih potpetica, skrivajući se pod ogromnim staklima naočala za sunce. Muškarci, često nose bradu, dužu kosu ili marame. Dame obožavaju kolorit, pa s njima svaki dan ima svoju boju.

Ove osobe traže onoga u kome će vidjeti božanstvo. Prizivaju filmsku priču, po mogućnosti što kompliciraniju. Ljubav mora biti puna sakrivanja, bježanja, povlačenja. Ništa bez borbe i zapleta, jer onda nema ni drame. Draž je upravo u iščekivanju i nadanju. To vrijeme Venera u Ribama koristi za kompletnu idealizaciju i projekciju. Gospodin/gospođica savršenstvo su ono što se traži. Ni manje, ni više.

Venera u Ribama obožava svaku vrstu maske. Šminka, čipka, puder, parfem se podrazumijevaju. Ove osobe ljubav otkrivaju postepeno, skidajući sloj po sloj. Sve je obavijeno velom misterije. Preporučuje se da ih osvajate tako što ćete im se činiti nedostižnim. Pojavite se, nestanite, igrajte toplo/hladno, samo bez pretjerivanja. Čak i kada nema prepreka, nađite neku, čisto da zaplet dobije na snazi. Pokažite svoju posebnost, naglasite čulnost. I za kraj, odvedite je na obalu mora. Svjetlost svijeća, energija Mjeseca, blizina vode, pokrenut će vulkane strasti.

Venera u Ribama traži potpunu posvećenost, ali je i pruža, upotpunjavajući sliku savršenog partnera. S ovom osobom ćete se popeti na sedmo nebo, danas, ovdje, i nećete biti svjesni što vas je snašlo. To je onaj trenutak u kojem se čuvena rečenica “pazi što želiš, može se ostvariti”, zaista ostvari.

Venera je u Ribama pod vlašću filozofa, Jupitera, pa će njegova postavka u natalu pojasniti puteve kojima će se ona kretati. U povoljnim aspektima od strane dispozitora, Venera će dobiti podršku za svoju filozofiju života i vrijednosti, dok će u nepovoljnim aspektima, okolnosti rušiti snove i tražiti da ih osoba iznova gradi.

Kako god bilo, Venera u Ribama ne odustaje od svojih želja, samo ih lakše ili teže ostvaruje. Na putu ostvarenja, sklona je da ih često modificira, jer je riječ o promjenjivom, vodenom znaku. Emocije vode glavnu riječ, dok razum baš i nema posla, budući da je u znaku Riba mjesto pada Merkura.

Što se tiče Neptuna, njegov uticaj je upravo ona maglovitost i naklonjenost iluzijama, koja se često vezuje za ovu Veneru. Ako bi razvrstavali, Venera se vezuje za osjet, Mjesec za emocije, dok Neptun oslikava ekstazu, potpuno sjedinjavanja svih principa. Venerom privlačimo, Mjesecom uspostavljamo kontakt i pokrećemo priču, dok Neptun govori o potpunom sjedinjenju i simbiozi dva bića. Zato Venera egzaltira baš u Neptunovoj kući, gdje Bog mora voditi glavnu riječ.

Venera u Ribama uživa u stvarima koje su neprolazne, pa će po tom kriteriju birati glazbu koju će slušati ili slike koje će joj oplemeniti dom. Ovu Veneru nećete naći među takozvanim trendseterima, jer ona vidi dalje od njih. Nećete je sresti ni među ljubiteljima masovno popularne glazbe. Jednom riječju, za nju nema mjesta tamo gdje ne stanuje kvaliteta.

Ovo su osobe s umjetničkim darom, a on može biti vezan za glazbu, slikarstvo, kiparstvo, ples, glumu… Trenutak u kojem će taj dar osvijestiti i aktivno raditi na njemu, za njih predstavlja oslobađanje duše. Ako ćete ih voljeti, ne činite to s pola srca, jer oni neće primiti ni tu polovicu. Ako će oni voljeti vas, pokažite da za vas riječ “nemoguće” ne postoji.

Venera je u znak Riba ušla 11. 02. i tu ostaje do 7. 03.

Pred nama je period ideala, snova, traženja srodnih duša, po svim “prethodnim životima”. Smirit ćemo se samo tamo gdje duša pokaže da joj prija. Nećemo se miriti s osrednjim odnosima, mlakim emocijama, navikama… Tražit ćemo svijet, jer ćemo biti spremni da ga damo.

Dispozitori ove Venere su Jupiter iz Škorpiona i Neptun iz Riba. Jupiter se trenutno nalazi na mjestu Venerinog izgona, ali će sve vrijeme formirati aspekt trigona. To će u praksi donijeti prilike da ulazimo u odnose sa zauzetim partnerima i partnericama, te da strasti odrade svoje i povuku nas u svijet iz kojeg se teško izlazi. S druge strane je tu Neptun koji će svemu davati mističnu notu i pospješivati zanos. Ovo će biti period kada će otpočeti mnogo sudbinskih veza od kojih nema bježanja.

Prvi aspekt koji će Venera napraviti ulaskom u znak je sekstil sa Saturnom iz Jarca, što će doprinijeti stabilizaciji na emotivnom i financijskom polju, jer se Venera vezuje i za taj segment. Venerin sekstil k Saturnu u Jarcu će konačno donijeti zadovoljenje emotivnih težnji, koje u nama tinjaju prethodne dvije i po godine. Što smo čekali, dočekali smo, i sada slijedi materijalizacija spomenutih odnosa.

Ulaskom u znak, Venera pravi konjunkciju sa svojim dispozitorom, Neptunom. Konjunkcija Venere i Neptuna nam priča priču o tananim emocijama, snovima o ljubavi i materijalizaciji jednog dugo snivanog sna. Ovo je period zanosa, zaljubljivanja u nečiju auru. Ako nas pitaju što nam se sviđa, nećemo znati odgovor, jer ga nema. Sviđa nam se neimenovano, nevidljivo na nekome, ono što samo mi, očima ljubavi vidimo.

S tranzitnom Venerom u Ribama ćemo pokrenuti lavinu emocija ka osobama koje su nam na neki način skrivene, intrigantne, nedostupne. Veze koje u ovom periodu započnu sadržavati će jaku povezanost dviju duša.

Po ulasku u znak Venera će graditi i kvadrat s tranzitnim Marsom iz Strijelca, što će strasti rasplamsati kao nikada do sada! Razlog tome je dispozitor obije planete, Jupiter koji boravi u znaku Škorpiona. Jupiter i Mars su u uzajamno dobroj recepciji, pa će u ovom periodu gospoda iskoristiti sve šanse da dobiju damu koju silno žele.

Venera i Jupiter su u uzajamno mješovitoj recepciji, gdje Venera voli Jupitera dok Jupiter tu istu Veneru vodi u izgon, ali kroz aspekt trigona. U startu to damama donosi idealnog partnera, koji predstavlja otjelotvorenje svih njihovih težnji, ali stvari nisu ni izbliza kakvim se čine! Dotični gospodin je pod dramom vezanom za svoje okruženje i poziciju, pa će na izgled lagana priča zapravo biti velika borba s okolnostima.

No, kako je riječ o aspektu trigona, sve poteškoće i ljubomorni ispadi će dobrom voljom obije strane biti prevaziđeni. Ovo je slika ženske osobe koja se muškarcu pojavljuje usred dramatičnih životnih okolnosti, gdje on nju treba kao najveću podršku. Trigonski aspekt će učiniti da ta podrška dođe taman u pravi čas i obezbijedi trajnost svega započetog, jer Saturn svo vrijeme sekstilom po znaku podržava Veneru.

Od 23. 02. do 7. 03., Venera gradi sekstil s Plutonom iz Jarca, pa će nas emocije pokrenuti na promjene iz korijena. Povoljnosti vezane za financije će upotpuniti ove dane. Na planu emocija će nas sačekati baš oni koji nam trebaju za najbolju verziju sebe. Spojit ćemo se s onima koji nam od iskona pripadaju. Dogoditi ćemo se jedni drugima, bez pitanja “hoćemo ili smijemo li?” To je negdje izvan odavno odlučeno…

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti