Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vježbe snage su najbolje za ravan trbuh

Vježbe snage su najbolje za ravan trbuh

Vježbe snage su najbolje za ravan trbuh
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.01.2015.
  • Broj pregleda: 1.591
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu Obesity, otkriva da je za održavanje vitkosti i smanjenje masnog tkiva na području trbuha najbolje raditi vježbe snage.

Prethodna istraživanja su pokazala da mast na području trbuha nije samo estetski problem, već i veliki zdravstveni problem.

Što je veći opseg struka, to je veći i rizik od nastanka stanja kao što su dijabetes i bolesti srca. Znanstvenici su upravo zbog toga htjeli proučiti kako različite vrste tjelovježbe utječu na opseg struka.

U istraživanju, koje je trajalo 12 godina, je sudjelovalo 15000 muškaraca u dobi od 40 godina. Podijelili su ih u skupine i svaka skupina je trebala svakodnevno vježbati. No, muškarci u jednoj skupini su svaki dan trebali barem 20 minuta raditi vježbe snage.

Saznajte kako trening snage učiniti djelotvornijim!

Rezultati su pokazali da se opseg struka najviše smanjio muškarcima koji su svakodnevno radili vježbe snage, u odnosu na muškarce koji nisu radili vježbe snage, već samo aerobne vježbe.

Iako su vježbe snage odlučujući faktor kada je u pitanju smanjenje opsega struka, svi stručnjaci se slažu s time da je najbolje kombinirati i vježbe snage i aerobne vježbe. Tada se dolazi do najboljih rezultata, koji su ujedno i dugoročni.

Znanstvenici ističu da vježbe snage povećavaju postotak mišićne mase i upravo zbog toga će potaknuti brže sagorijevanje masnog tkiva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti