Vlasnici pasa imaju zdravije srce!

Vlasnici pasa imaju zdravije srce!

Vlasnici pasa imaju zdravije srce!
  • Objavljeno: Utorak, 13.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika potvrđuje da psi imaju odlično djelovanje na zdravlje kardiovaskularnog sustava i pomažu u prevenciji srčanih bolesti. Naime, osim što su fizički aktivniji, vlasnici pasa se bolje nose i sa stresom.

Gotovo svi vlasnici pasa bez problema ispunjavaju preporučenu minimalnu dozu kretanja, a to je 150 minuta tjedno, izjavio je voditelj istraživanja prof. Glenn N. Levine.

Ovim istraživanjem su znanstvenici iznova potvrdili da psi mogu regulirati razinu hormona stresa u tijelu, pomoći u prevenciji kronične upale i nepravilnog srčanog ritma.

Samo maženje psa je dovoljno da se razina krvnog tlaka smanji i regulira srčani ritam. Također, vlasnici pasa bolje reagiraju na stres i brže se snađu u stresnim i novim situacijama.

Vlasnici pasa su društveno aktivniji, a dosadašnja istraživanja su pokazala da redovito druženje s drugim ljudima ima odlično djelovanje na psihičko i mentalno zdravlje.

Psi su odlični za poticanje zdravlja starijih osoba, čije je kretanje ograničeno, upravo zbog toga što ublažavaju osjećaj usamljenosti i doprinose kvaliteti života.

Posljednjih deset godina smo veliku pažnju posvetili istraživanju utjecaja kućnih ljubimaca na zdravlje, a ovo je još jedno istraživanje koje potvrđuje da su vlasnici kućnih ljubimaca, naročito pasa, zdraviji, dodao je prof. Levine.

Saznajte na koji način kućni ljubimci potiču vaše zdravlje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti