Vlasnici pasa imaju zdravije srce!

Vlasnici pasa imaju zdravije srce!

Vlasnici pasa imaju zdravije srce!
  • Objavljeno: Utorak, 13.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika potvrđuje da psi imaju odlično djelovanje na zdravlje kardiovaskularnog sustava i pomažu u prevenciji srčanih bolesti. Naime, osim što su fizički aktivniji, vlasnici pasa se bolje nose i sa stresom.

Gotovo svi vlasnici pasa bez problema ispunjavaju preporučenu minimalnu dozu kretanja, a to je 150 minuta tjedno, izjavio je voditelj istraživanja prof. Glenn N. Levine.

Ovim istraživanjem su znanstvenici iznova potvrdili da psi mogu regulirati razinu hormona stresa u tijelu, pomoći u prevenciji kronične upale i nepravilnog srčanog ritma.

Samo maženje psa je dovoljno da se razina krvnog tlaka smanji i regulira srčani ritam. Također, vlasnici pasa bolje reagiraju na stres i brže se snađu u stresnim i novim situacijama.

Vlasnici pasa su društveno aktivniji, a dosadašnja istraživanja su pokazala da redovito druženje s drugim ljudima ima odlično djelovanje na psihičko i mentalno zdravlje.

Psi su odlični za poticanje zdravlja starijih osoba, čije je kretanje ograničeno, upravo zbog toga što ublažavaju osjećaj usamljenosti i doprinose kvaliteti života.

Posljednjih deset godina smo veliku pažnju posvetili istraživanju utjecaja kućnih ljubimaca na zdravlje, a ovo je još jedno istraživanje koje potvrđuje da su vlasnici kućnih ljubimaca, naročito pasa, zdraviji, dodao je prof. Levine.

Saznajte na koji način kućni ljubimci potiču vaše zdravlje!

Najčitanije zanimljivosti