Zajedno protiv leukemije

Zajedno protiv leukemije

Zajedno protiv leukemije
  • Objavljeno: Petak, 04.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Cancer, predviđa da će postotak izlječenja narasti na 73% djece kojoj se danas dijagnosticira leukemija.

To je veliko povećanje u odnosu na rane sedamdesete, kada je postotak izlječenja bio samo 25%.

Dr. Anjali Shah, jedan od autora istraživanja sa londonske Škole za higijenu i tropsku medicinu, komentirao je: Sjajno je da se djeci kojoj se dijagnosticira leukemija može reći da se broj izliječenih od ove strašne bolesti neprestano povećava.

Stručnjaci ističu da ovo poboljšanje možemo velikim dijelom zahvaliti napretku u liječenju i brizi za pacijente koji boluju od leukemije, što je rezultat međunarodnih istraživanja i dobro organiziranih ispitivanja novih lijekova.

Dr. Lesley Walker, voditelj odjela za informiranje pri poznatoj britanskoj zakladi za istraživanje raka Cancer Reaserch UK, rekao je kako usprkos činjenici da se većina djece može izliječiti od leukemije, trećina ih još uvijek ne odgovara na liječenje.

Pozvao je na povećanje napora za pronalaženje novih lijekova i istaknuo potrebu dugotrajnog praćenja preživjelih u slučaju da iskuse bilo kakve nuspojave liječenja kasnije u životu.

Za MojDoktor: Lovro Lamot, dr.med.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti