Četvrta generacija stipendista: Zaklada Marin Čilić pomaže mladim darovitim sportašima i umjetnicima

Četvrta generacija stipendista: Zaklada Marin Čilić pomaže mladim darovitim sportašima i umjetnicima

Četvrta generacija stipendista: Zaklada Marin Čilić pomaže mladim darovitim sportašima i umjetnicima
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Marin Cilic Foundation/Facebook

Kategorija: Zanimljivosti

Zaklada Marin Čilić osmislila je projekt stipendija kojeg već četvrtu godinu uspješno provodi u dvije kategorije: sportskoj, za sportaše olimpijskih sportova i članove nacionalne reprezentacije te glazbenoj za klasične glazbenike, osvajače međunarodnih i državnih nagrada.

"Glazba i sport su veliki promotori Hrvatske u svijetu, a nedostatak filantropskih projekata u ove dvije kategorije ukazuje na potrebu da im kao društvo pružimo podršku. Time pomažemo njima, ali u konačnici i društvu u cijelosti. Stipendijom želimo biti podrška stipendistima u ključnom periodu njihovog razvoja, koji će možda biti prevaga za njihov osobni razvoj", piše na web stranici Zaklada Marin Čilić.

Marin Čilić Zaklada

Izvor: Marin Cilic Foundation/Facebook

Zaklada je tako prepoznala Zrinku Ljutić, sada članicu hrvatske A skijaške reprezentacije, kada tada nije bila poznata široj javnosti, Petru Marentić, koja je sada svjetska viceprvakinja u jedrenju, Saru Šulekić koja je nakon osvajanja stipendije osvojila prvo europsko hrvatsko žensko odličje u gimnastici. Mladoj sopranistici Tiji Pikiji stipendija je pomogla da se upiše na prestižno bečko sveučilište Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, dok je Filipu Miškoviću pomogla da otputuje na prestižno glazbeno natjecanje Američke gitarističke fondacije (GFA) u Miamiju, gdje je Hrvatsku sjajno predstavio okrunivši nastup srebrenom medaljom.

Oni su budući olimpijci, klasični virtuozi koji posjeduju talent, upornost i vjeru u sebe. Ono što im nedostaje je vjetar u leđa, podrška koja će ih u ključnom trenutku njihovog razvoja vinuti k ostvarenju snova. U ove četiri godine već je dodijeljeno 57 stipendija koje ovim putem pomažu hrvatskoj sportskoj i kulturnoj budućnosti.

Stipendija u iznosu od 10.000,00 kn vjetar je u leđa koji nedostižno za ove mlade ljude pretvara u dostižno. Mnogobrojne tvrtke pridružile su se donacijama, a među njima i Kreativna poslovna rješenja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti