Muškarci lažu da od partnerice žele ovo!

Muškarci lažu da od partnerice žele ovo!

Muškarci lažu da od partnerice žele ovo!
  • Objavljeno: Utorak, 13.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Većina ljudi ima jasnu viziju onoga što želi od partnera, neki zbog prijašnjih iskustava, a drugi zbog planiranja budućnosti. Ako već niste pronašli srodnu dušu, vjerojatno možete zamisliti kakav će biti, ne kako će fizički izgledati, nego kako ćete zajedno graditi dom i budućnost. Mnogi o tome govore javno i često tvrde da godine i izgled nisu važni, važno je da kliknete, da postoji zrelost za vezu i da se rodi ljubav. No, ispostavilo se da postoji velika razlika između onoga što neki muškarci tvrde da žele i onoga što zapravo žele.

Naime, nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci često lažu kad kažu da žele tu jednu stvar kod partnerice.

Podaci potječu iz istraživanja nedavno objavljenog u magazinu Journal of Family Research, u kojem je analizirana komunikacija preko 200 tisuća poziva između korisnika u online dating aplikaciji, a uzimali su se u obzir samo heteroseksualni parovi, zbog nedostatka podataka o istospolnim parovima. Konačni uzorak obuhvatio je 68% muškaraca i 32% žena.

Rezultati su pokazali da su pripadnici oba spola u dobi od 18 do 23 godine u visokom postotku prihvaćali korisnike bliske svojoj dobi. Međutim, svega 25% muškarca starijih od 30 godina tražilo je partnericu blisku po godinama, dok su ostali kontaktirali sa ženama mlađim od sebe.

Drugim riječima, stariji muškarci često lažu kada kažu da žele stariju, odnosno zreliju partnericu i općenito pokazuju manje interesa za partnerice svoje dobi.

S druge strane, žene starije od 30 preferiraju muškarce vlastite dobi ili nešto starije.

Kao što se i vjerovalo, muškarci vole mlađe žene, a autori studije zaključili su kako ovi rezultati podržavaju njihovu hipotezu da evolucijska teorija igra ulogu u odabiru partnera. Ta teorija kaže da muškarce privlače mlađe partnerice koji mogu roditi djecu, dok su žene u potrazi za partnerom svoje dobi koji je plodan i može osigurati svoje potomstvo.

Ipak, treba uzeti u obzir da nisu svi korisnici online dating aplikacija u potrazi za ozbiljnom vezom pa mlađe partnere biraju i za avanturu.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti