Zaštitite oči zelenim čajem

Zaštitite oči zelenim čajem

Zaštitite oči zelenim čajem
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Već je poznato da zeleni čaj ima snažna antioksidativna svojstva. Znanstvenici i dalje testiraju zeleni čaj i svako novo istraživanje pokaže neko novo njegovo ljekovito svojstvo. To je samo pokazatelj da je zeleni čaj neiscrpan izvor ljekovitih svojstava.

Glaukom je bolest očiju kod koje je oštećen očni živac. Glaukom je vodeći uzročnik sljepoće. Gubitak vidnog polja se zbiva postepeno i primjećuje se tek kod uznapredovanog oblika bolesti. Jedan od najčešćih uzročnika stvaranja glaukoma je povišeni očni tlak.

Novo istraživanje je pokazalo da zeleni čaj može spriječiti nastanak glaukoma. Testiranje je izvršeno na štakorima. Antioksidativna svojstva zelenog čaja reguliraju razinu očnog tlaka i samim time smanjuju rizik nastanka glaukoma i drugih očnih bolesti. Znanstvenici će nastaviti istraživanje kako bi ustanovili može li zeleni čaj spriječiti nastanak glaukoma i kod ljudi.

Sve u svemu, ispijanje zelenog čaja donosi jako puno prednosti, stoga, ukoliko već niste, počnite svakodnevno piti zeleni čaj.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti