Zašto dan trebate započeti šetnjom?

Zašto dan trebate započeti šetnjom?

Zašto dan trebate započeti šetnjom?
  • Objavljeno: Srijeda, 22.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Da biste uživali u dugom i kvalitetnom životu, svoju pažnju trebate usmjeriti na svoje tijelo. Osobe, koje su pretile, posebnu pažnju trebaju obratiti na svoje zdravstveno stanje i uz suradnju sa stručnjakom razviti plan mršavljenja.

Stručnjaci ističu da uvođenjem jutarnjih šetnji u svakodnevni ritual možete pospješiti kvalitetu svojeg života i smanjiti rizik od nastanka niza teških bolesti. Šetanje u bilo koje doba dana ima pozitivno djelovanje na zdravlje, ali jutarnje šetnje ipak donose veći broj prednosti.

Kada šećete u jutarnjim satima, tada udišete svjež zrak. Okoliš je još uvijek čist i zrak nije u tolikoj mjeri zagađen. U jutarnjim satima se možete bez straha izlagati suncu i zadovoljiti tjelesnu potrebu za vitaminom D, kojega veliki broj ljudi putem prehrane ne unosi u adekvatnoj količini.

Šetanje u jutarnjim satima će pomoći u regulaciji biološkog ritma. To znači da ćete svaku večer lakše zaspati, a i vaš san će biti kvalitetniji.

Šetanje je vrsta fizičke aktivnosti, što znači da sagorijeva glukozu. Ako ćete šetati u jutarnjim satima, razina inzulina u će biti stabilna tijekom cijeloga dana. Za vas to znači bolja kontrola apetita, stabilna razina energije i prestanak žudnje za grickalicama.

Šetanje pospješuje cirkulaciju krvi, što znači da će vaš mozak primati više kisika. Kada šećete u jutarnjim satima, dan započinjete s visokom razinom koncentracije i boljim pamćenjem.

Istraživanja su pokazala da tjelovježba povećava samopouzdanje, popravlja raspoloženje, smanjuje razinu hormona stresa i pomaže u prevenciji i ublažavanju simptoma depresije. Jutarnja šetnja je fizička aktivnost laganog intenziteta, a to za vas znači bolje raspoloženje i visoka razina samopouzdanja tijekom cijeloga dana.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti