Zašto se budite umorni?

Zašto se budite umorni?

Zašto se budite umorni?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povremeni san loše kvalitete je normalna pojava, ali ako imate problema sa spavanjem već tjednima i neprestano se budite umorni, stručnjaci ističu da vjerojatno nešto radite pogrešno. Nije važna samo količina sna, već i kvaliteta. Nedavno istraživanje je pokazalo da je za razinu energije štetnije buditi se nekoliko puta tijekom noći nego li ne spavati uopće.

Ujutro se trebate osjećati odmorno. Vaše tijelo i um trebaju biti svježi i spremni za cjelodnevni rad. San loše kvalitete kao i premalo sna će vas ostaviti umornima već od jutarnjih sati. Ako se već dulje vrijeme teško ustajete iz kreveta i osjećate umor već od samog jutra, moguće je da trebate u svoje životne navike uvesti neke promjene.

Visoka količina stresa

Ovo je jedan od vodećih uzročnika sna loše kvalitete. Prakticirajte tehnike i vježbe opuštanja, kao što su meditacija, joga i polagano disanje.

Prekomjeran unos alkohola

Iako alkohol uspavljuje, istraživanja su pokazala da on negativno utječe na kvalitetnu sna, naročito kada ga konzumirate nekoliko sati prije spavanja.

Prekomjeran unos kofeina

Osobe koje prekomjerno unos kavu, energetske napitke ili sokove se puno češće bude umorne i loše raspoložene. U kasnim popodnevnim satima izbjegavajte sve proizvode koji u svojem sastavu imaju kofein.

Tjelovježba

Tjelovježba može poboljšati vaš san, ali stručnjaci preporučuju da ne vježbate u razdoblju od nekoliko sati prije odlaska u krevet jer vam to može otežati da zaspite.

Upoznajte se s prednostima i nedostacima popodnevnog spavanja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti