Zašto trebate svaki dan pojesti jednu krušku?

Zašto trebate svaki dan pojesti jednu krušku?

Zašto trebate svaki dan pojesti jednu krušku?
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobe koje svaki daj pojedu jednu krušku imaju manji indeks tjelesne mase i općenito zdravije prehrambene navike. Također, svakodnevna konzumacija krušaka pomaže u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine.

Novo istraživanje američkih znanstvenika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nutrition and Food Science, otkriva da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka pretilosti za čak 35%.

U istraživanju je sudjelovalo 24.808 osoba iznad dobi od 19 godina. Znanstvenici su u razdoblju od 9 godina proučavali njihove cjelokupne životne navike, uključujući navike vježbanja i prehrambene navike.

Rezultati istraživanja su pokazali da sudionici koji svakodnevno jedu kruške imaju manji rizik od nastanka pretilosti i općenito bolje životne navike. Nisu pušili, rjeđe su konzumirali alkohol i njihova prehrana je bila zdravija.

Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka pretilosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2, izjavio je voditelj istraživanja dr. Carol O'Neil.

Kruška je odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona potiče rad probavnog sustava, a istovremeno produljuje osjećaj sitosti i smanjuje žudnju za grickalicama.

Više o prednostima krušaka za zdravlje pročitajte u članku zašto volimo kruške.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti