Zašto trebate povećati unos jogurta?

Zašto trebate povećati unos jogurta?

Zašto trebate povećati unos jogurta?
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kako bi proučili način na koji jogurt utječe na postotak masti na području trbuha, znanstvenici iz Nizozemske su proveli istraživanje u kojemu su analizirali rezultate prethodna 22 istraživanja.

Još uvijek je teško reći potiče li jogurt mršavljenje, ali rezultati upućuju da može pomoći u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine, izjavila je voditeljica istraživanja prof. Irene Lenoir-Wijnkoop.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu International Journal of Obesity, otkrivaju da osobe, koje redovito konzumiraju jogurt, imaju manji opseg struka, u odnosu na osobe koje jogurt konzumiraju rijetko ili nikako.

Jogurt sadrži nekoliko mikronutrijenata koji imaju pozitivan učinak na zdravlje. Kalcij, primjerice, sudjeluje u razgradnji i potrošnji masnog tkiva. S obzirom na to da je jogurt fermentirani proizvod, on sudjeluje u regulaciji bakterija unutar probavnog sustava.

Čak 13 istraživanja je pokazalo da osobe koje svakodnevno konzumiraju jogurt imaju nižu tjelesnu težinu i zdraviji sastav tijela. Neka istraživanja su pokazala da jogurt pomaže u smanjenju rizika od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava.

Znanstvenici ističu da je jogurt nutritivno bogata namirnica i svakako treba biti dio uravnotežene i zdrave prehrane. Jogurt pomaže u regulaciji apetita i potiče brže stvaranje osjećaja sitosti. Osobe koje redovito konzumiraju jogurt rjeđe konzumiraju nezdrave namirnice, kao što su slatkiši, grickalice, sokovi ili alkohol.

Saznajte kako pobijediti prehladu uz pomoć jogurta!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti