Zašto žene trebaju napraviti prvi korak?

Zašto žene trebaju napraviti prvi korak?

Zašto žene trebaju napraviti prvi korak?
  • Objavljeno: Petak, 12.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tek 25% mladih žena radi prvi korak kada je u pitanju flert, iako oba spola smatraju da bi to trebale češće raditi.

Prvi korak, odnosno sami pristup osobi koja vas privlači, u većini slučajeva rade muškarci, a žene se uglavnom boje da će biti odbijene, ali i žele ostaviti dojam teško dostupne iza kojega stoji mit da muškarci uživaju u "lovu na žene".

Čak 72% muškaraca je izjavilo da bi bilo bolje kada bi žene češće radile prvi korak, a muškarci koji su u vezi ili braku misle da žene prerijetko iniciraju seks.

Prema istraživanju, provedenome na Sveučilištu California, tek 25% žena u dobi od 18 do 24 godine prve prilaze muškarcu.

Strah od osuđivanja društva, odbijanja, stereotipi da bi muškarci uvijek trebali prilaziti prvi ili pak manjak samopouzdanja su glavni uzročnici ovakvog ponašanja, prenosi DailyMail.

Muškarci, ali i same žene koji su u vezama, ističu da žene znatno rjeđe iniciraju seks. Stručnjaci tvrde da bi obje strane trebale podjednako inicirati seks jer bi na taj način partneri bili zadovoljniji i puno opušteniji.

Prema ovom istraživanju muškarci ne smatraju žene koje prve prilaze lakima niti im to uskraćuje užitak lova na žene, dapače. Žene, koje naprave prvi korak, zrače samopouzdanjem, što je velikom broju muškaraca najprivlačnije.

Zaboravite na stereotipe i prestanite puno razmišljati. Muškarci, jednako kao i žene, vole da im se prilazi, stoga radite upravo ono što vama odgovara, i to bez ikakvog ustručavanja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti