Zbog ove nezdrave navike dobivate kilograme!

Zbog ove nezdrave navike dobivate kilograme!

Zbog ove nezdrave navike dobivate kilograme!
  • Objavljeno: Utorak, 10.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kad vas uhvati glad na poslu, a nije još vrijeme ručka, često posežete za međuobrocima koji nisu dobar izbor. Ali glad ne bira pa vam u tom trenutku može biti primamljiv nezdravi zalogaj poput čipsa, kolačića ili bombona. Upravo to je najčešći način posustajanja od dijete i odustajanja od zdrave prehrane.

Dobra vijest je da vam snackovi, odnosno međuobroci, ne moraju biti grickalice i kolači. Dapače, oni vam mogu pomoći da se pridržavate plana prehrane, posebice ako imate dijabetes, sve dok mudro odaberete što ćete pojesti.

Zdravi međuobroci

Zdrave opcije mogu obuzdati glad i pružiti određenu energiju koja vam je potrebna da biste izdržali dan. Ključ je planirati naprijed i držati prave zalogaje pod rukom, tako da odolite iskušenju da „opljačkate“ automat na poslu.

Nutricionisti obično preporučuju zalogaje koji sadrže mješavinu ugljikohidrata, bjelančevina i zdravih masti. Dobitna kombinacija će vas učiniti sitima i polako se probavljati u vašem tijelu, pomažući vam pritom da održite normalnu ravnotežu šećera u krvi.

Dobre namirnice su: svježi sir, grčki jogurt, orašasti plodovi (orasi, bademi, bučine sjemenke), voće (jabuke, bobičasto voće), kokice (bez soli), tuna ili losos te umaci poput domaćeg humusa i guacamola.

Ako mislite da nećete izdržati, možete se poslužiti jednostavnim trikom. Svu nezdravu hranu bacite ili dajte nekome da pojede, a opskrbite se zdravim grickalicama, koje ćete rasporediti u manje vrećice ili posude i kad osjetite glad, jednostavni ih izvadite i pojedite.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti