Zbog ovih 5 razloga trebate zauvijek prestati piti gazirana pića!

Zbog ovih 5 razloga trebate zauvijek prestati piti gazirana pića!

Zbog ovih 5 razloga trebate zauvijek prestati piti gazirana pića!
  • Objavljeno: Petak, 04.08.2017.
  • Broj pregleda: 1.953
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Zanimljivosti

Ne iznenađuje nas vijest da gazirana pića nisu dobra za zdravlje. To zapravo više ni nije vijest, nego svima dobro poznata činjenica.

Možda vam je potrebno još samo ovih 5 razloga da zauvijek prestanete s konzumacijom gaziranih pića.

1. Stvaraju masne naslage oko organa

Gazirana pića su puna šećera koji se pretvara u masne naslage oko organa. Također je dokazano da gazirana pića utječu na povećanje lošeg kolesterola.

Istražite 4 razloga zašto treba razmisliti o gaziranim sokovima!

2. Ne postoje prava dijetalna gazirana pića

Kada za nešto kažemo da je dijetalno, smatramo da ima nisku kalorijsku vrijednost, mali udio šećera i da ne šteti zdravlju, što ne bismo mogli reći za dijetalna gazirana pića. Ako govorimo o kalorijama, istina je da ova verzija pića ima manji udio kalorija, ali donose i neke opasnosti i nuspojave. Ako pazite na prehranu, svakako izbjegavajte i ovu vrstu gaziranih pića jer biste se, u protivnom, mogli udebljati.

3. Neki napitci sadrže toksična i zapaljiva svojstva

Europa i Japan su zabranili toksično bromirano biljno ulje (BVO) u sastavu napitaka, no i dalje ga možemo pronaći u nekoliko sjevernoameričkih proizvoda (posebno onih s okusom citrusa).

4. Onečišćuju vodu

Naša tijela ne mogu razgraditi umjetne zaslađivače (nije li to već dovoljan razlog da ih izbjegavamo?) pa napuštaju naše tijelo i talože se u vodi. Uređaji za pročišćavanje vode ih ne zahvaćaju, dopuštajući im da teku u rijeke i jezera. Švicarski istraživači su pronašli tragove umjetnih zaslađivača u postrojenjima za pročišćavanje vode, jezerima i rijekama. Čak su se pojavili i u nekim testiranim biljkama.

5. Ubrzavaju starenje

Trošite velike količine novca na proizvode protiv starenja, multivitaminske pripravke i skupe treninge da biste usporili starenje, ali još uvijek se niste odrekli gaziranih pića? Sada je pravo vrijeme za to! Svaki gutljaj ovog otrova smanjuje gustoću kostiju, uništava zube i šteti bubrezima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti