Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića

Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića

Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića
  • Objavljeno: Subota, 13.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ne iznenađuje nas vijest da gazirana pića nisu dobra za zdravlje. To zapravo više ni nije vijest, nego svima dobro poznata činjenica.

Možda vam je potrebno još samo ovih 5 razloga da zauvijek prestanete s konzumacijom gaziranih pića.

1. Stvaraju masne naslage oko organa

Gazirana pića su puna šećera koji se pretvara u masne naslage oko organa. Također je dokazano da gazirana pića utječu na povećanje lošeg kolesterola.

2. Ne postoje prava dijetalna gazirana pića

Kada za nešto kažemo da je dijetalno, smatramo da ima nisku kalorijsku vrijednost, mali udio šećera i da ne šteti zdravlju, što ne bismo mogli reći za dijetalna gazirana pića. Ako govorimo o kalorijama, istina je da ova verzija pića ima manji udio kalorija, ali donose i neke opasnosti i nuspojave. Ako pazite na prehranu, svakako izbjegavajte i ovu vrstu gaziranih pića jer biste se, u protivnom, mogli udebljati.

3. Neki napitci sadrže toksična i zapaljiva svojstva

Europa i Japan su zabranili toksično bromirano biljno ulje (BVO) u sastavu napitaka, no i dalje ga možemo pronaći u nekoliko sjevernoameričkih proizvoda (posebno onih s okusom citrusa).

4. Onečišćuju vodu

Naša tijela ne mogu razgraditi umjetne zaslađivače (nije li to već dovoljan razlog da ih izbjegavamo?) pa napuštaju naše tijelo i talože se u vodi. Uređaji za pročišćavanje vode ih ne zahvaćaju, dopuštajući im da teku u rijeke i jezera. Švicarski istraživači su pronašli tragove umjetnih zaslađivača u postrojenjima za pročišćavanje vode, jezerima i rijekama. Čak su se pojavili i u nekim testiranim biljkama.

5. Ubrzavaju starenje

Trošite velike količine novca na proizvode protiv starenja, multivitaminske pripravke i skupe treninge da biste usporili starenje, ali još uvijek se niste odrekli gaziranih pića? Sada je pravo vrijeme za to! Svaki gutljaj ovog otrova smanjuje gustoću kostiju, uništava zube i šteti bubrezima.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti