Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića

Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića

Ovo je 5 razloga zašto trebate zauvijek prestati piti gazirana pića
  • Objavljeno: Petak, 18.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Rijetko tko nije vidio snimku koja je zapalila Internet, na kojoj nogometaš Christiano Ronaldo na press konferenciji miče dvije bočice Coca-Cole koje su stajale na stolu ispred njega.

Nakon što je pomaknuo gazirano piće, Ronaldo je podignuo bocu s vodom i poručio prisutnima: pijte vodu!

Izbjegavanje gaziranih pića samo je jedan od razloga odlične forme u kojoj se nalazi 36-godišnji Christiano.

Ne morate biti profesionalni sportaš da biste živjeli zdravo. Iako ste upoznati s činjenicom da gazirana pića nisu dobra za zdravlje, vjerojatno ih i dalje ih konzumirate. Možda vas ovih 5 činjenica napokon motiviraju da gazirana pića napokon izbacite iz svog života!

1. Stvaraju masne naslage oko organa

Gazirana pića su puna šećera koji se pretvara u masne naslage oko organa. Također je dokazano da gazirana pića utječu na povećanje lošeg kolesterola.

2. Ne postoje prava dijetalna gazirana pića

Da bi neka namirnica bila dijetalna, trebala bi imati nisku kalorijsku vrijednost, mali udio šećera i ne bi smjela štetiti zdravlju. Kod dijetalnih gaziranih pića to nije slučaj. Iako imaju manji udio kalorija, dijetalna gazirana pića trebate izbjegavati jer svejedno mogu doprinijeti debljanju.

3. Neki napitci sadrže toksična i zapaljiva svojstva

U sastavu nekih gaziranih napitaka nalazi se toksično bromirano biljno ulje (BVO). Iako je ono zabranjeno u Europi i Japanu, možemo ga pronaći u nekoliko sjevernoameričkih proizvoda (posebno onih s okusom citrusa).

4. Onečišćuju vodu

Naša tijela ne mogu razgraditi umjetne zaslađivače (nije li to već dovoljan razlog da ih izbjegavamo?) pa napuštaju naše tijelo i talože se u vodi. Uređaji za pročišćavanje vode ih ne zahvaćaju, dopuštajući im da teku u rijeke i jezera. Švicarski istraživači su pronašli tragove umjetnih zaslađivača u postrojenjima za pročišćavanje vode, jezerima i rijekama. Čak su se pojavili i u nekim biljkama.

5. Ubrzavaju starenje

Trošite velike količine novca na proizvode protiv starenja, multivitaminske pripravke i skupe treninge da biste usporili starenje, ali još uvijek se niste odrekli gaziranih pića? Sada je pravo vrijeme za to! Svaki gutljaj gaziranih pića smanjuje gustoću kostiju, uništava zube i šteti bubrezima.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije