Želite li piti više vode isprobajte ove savjete

Želite li piti više vode isprobajte ove savjete

Želite li piti više vode isprobajte ove savjete
  • Objavljeno: Utorak, 02.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Iako znamo da je hidratacija iznimno važna za zdravlje i da trebamo voditi brigu o tome koliko ćemo vode popiti dnevno, često tijekom dana ne popijemo dovoljno vode. Otkrivamo vam nekoliko savjeta uz koje ćete biti sigurni da niste zaboravili popiti potrebnu količinu vode u danu.

Kako popiti dovoljno vode?

Bez obzira gdje se nalazili, uvijek držite bocu vode u svojoj blizini i pijte kad god možete. Bez obzira nalazite li se na poslu, u automobili ili kod kuće, više vode ćete popiti ako vam je boca s vodom pri ruci.

Kava umjesto vode

Dobre vijesti za sve ljubitelje kave: kava se može uključiti u dnevne potrebe za tekućinom. Najbolje ćete učiniti ako svoju dnevnu dozu kave napravite kod kuće i u nju dodate prstohvat cimeta, žličicu meda i nekoliko kapljica mlijeka da joj poboljšate okus. Pijuckajte je tijekom dana na poslu.

Voda s okusom

Nekima je okus vode sasvim dovoljan da ublaži žeđ, no činjenica je da voda velikoj većini ljudi neće zadovoljiti nepce i pružiti im okusno zadovoljstvo kao što to mogu učiniti obojeni i umjetno zaslađeni napici. No, i vrlo malo kreativnosti dovoljno je da voda postane uzbudljiv i ukusan napitak.

Baš kao što ćete kavu oplemeniti cimetom i medom, u vodu dodajte komade svježeg voća čime će dobiti bogatiji okus. U bocu ili vrč s vodom dodajte narezane kriške limuna, limete, naranče ili lubenice. Eksperimentirajte s različitim vrstama voća, čak i s kombinacijama voća, sve dok ne otkrijete svoj savršeni recept.

Koliko vode dnevno popiti?

Vrlo često ponavljana preporuka o tome da treba popiti osam čaša vode dnevno možda nekima zvuči jako puno, ali ustvari nije tako i vrlo jednostavno možete ispuniti svoju dnevnu kvotu. Popijte čašu vode čim se probudite. Dehidracija rezultira umorom mozga, pa ćete to odmah popraviti čašom vode. Popijte čašu vode prije doručka, ručka i večere jer ponekad je glad ustvari prikrivena žeđ. Tako ćete spriječiti nepotrebno i prekomjerno prejedanje.

Popijte čašu vode sat prije odlaska na spavanje. To je dovoljno vremena da ostanete hidrirani cijelu noć, a nećete zbog toga morati usred noći ići na toalet.
Vaš idealan unos vode može iznositi više ili manje od litre i pol do dvije litre na dan, ovisno o nizu stvari kao što je vaša razina aktivnosti i sastav tijela. Sasvim je u redu eksperimentirati s količinom dok ne shvatite koliko je vode najbolje za vas.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti