Saznajte kako spriječiti i smanjiti pojavu bora na vratu

Saznajte kako spriječiti i smanjiti pojavu bora na vratu

Saznajte kako spriječiti i smanjiti pojavu bora na vratu
  • Objavljeno: Srijeda, 03.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Unatoč pravilnoj njezi i korištenju anti-age preparata zahvaljujući kojima, bez obzira na godine, lice izgleda mlađahno, mnoge žene često zaboravljaju isto to primjenjivati na vratu. Zanemareno njegovanje vrata razlog je zašto upravo on najčešće otkriva prave godine.

Osim toga, koža na vratu je izuzetno tanka zbog čega se na njemu znakovi starenja vide puno ranije nego na drugim dijelovima tijela. Uzroci bora na vratu, naročito onih preuranjenih, su brojni i uključuju oštećenja izazvana izlaganjem suncu, pušenje, nezdravu prehranu i dehidraciju, zagađenje, grimase koje radimo s licem, ali i loše navike spavanja (ili barem loše za vrat).

Evo nekoliko jednostavnih, ali vrlo važnih preventivnih mjera koje možete poduzeti da odgodite pojavu bora na vratu, ali i da one kad se jednom pojave ne budu previše duboke i izražene.

Kako spriječiti bore na vratu?

  • Za početak je važno da njegujuću kremu za lice stavljate i na područje vrata. Također, tijekom dana koristite kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na doba godine.
  • Preventivne mjere koje su, osim za vrat, korisne i za mladolik izgled i zdravlje cijelog tijela, su uzimanje dovoljne količine vode, uravnotežena prehrana koja uključuje obilje voća i povrća te dovoljno sati sna.
  • Kad je riječ o spavanju, još jedna obavezna stavka je da ne spavate na visokom jastuku ili na nekoliko manjih jastuka, a nije poželjan ni položaj na trbuhu pri čemu je glava okrenuta u jednu stranu, a vrat naboran tijekom nekoliko sati svake noći.
  • Svaki put kad radite piling na licu obavezno ga učinite i na vratu, a za to možete koristiti isti proizvod. Osim što ćete kožu učiniti sjajnijom nakon što uklonite mrtve stanice, samo mehaničko djelovanje pilinga je korisno kao stimulacija za proizvodnju kolagena, a on je ključan protiv bora.
  • Osvijestite neke svoje svakodnevne navike koje ubrzavaju stvaranje bora na vratu i počnite ih izbjegavati: na primjer, dugotrajno gledanje prema dolje pognute glave prema mobitelu ili laptopu.
  • Prestanite pušiti jer dim od cigareta uništava kolagen, a nikotin potiče sužavanje krvnih žila što znači da koža dobiva manje kisika te će izgledati starije i imati više bora.
  • Koristite maske za vrat. Jednako kao što možete kupiti maske za lice, možete kupiti i one namijenjene posebno za vrat.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti