Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere

Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere

Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene koje ulaze u tridesete godine jednom su možda bile inspirirane ambicioznom junakinjom iz filma 'Working Girl' - spremne učiniti sve što je potrebno da napreduju u poslu. No, trenutno ih većina pronalazi inspiraciju iz beznadne romantičarke Bridget Jones.


Pronaći muškarca uz kojeg će se skrasiti, postao je vrhunski prioritet za dvije trećine tridesetogodišnjakinja, piša MailOnline.

U istraživanju koje je provedeno na uzorku od 1800 žena, njih više od 80 posto reklo je da su u savršenoj dobi za udaju.

Žene žele biti izvrsne u svemu

I iako je ljubav prioritetna, samo je pet ispitanih žena reklo da očekuju da će, navršivši 30. postati poželjnije muškarcima. Trećina žena smatra da će postati neprivlačnije kad uđu u četvrto desetljeće života i ta ih činjenica zastrašuje. Broj rođene djece majki starijih od 40 godina se od 1997. do 2007. udvostručio.

Avivah Wittenberg-Cox, autorica knjige 'Why Women Mean Business' kaže da je dobro redefinirati ciljeve.

- Žene ne moraju nužno doći do samog vrha. Najčešće žele biti izvrsne u svemu što čine: izvrsne majke, kćeri, žene, djevojke, volonterke i poslovne žene.

Obitelj iznad karijere je prije deset godina značilo neprofesionalnost

- Presretna sam što ulazim u tridesete. Ne znam zašto, no od 12. rođendana sanjam da uđem u tu dob. Nema ništa elegantnije od ljepote žene u tridesetima, kad napokon zna tko je - rekla je  Jennifer Love Hewitt u svojoj 29. godini.

Prije deset godina, bila je sasvim druga priča jer su žene koje su donosile odluke o braku proglašavane neprofesionalnima.

- Sjećam se kad sam napunila 30. i odlučila odgoditi ideju da imam djecu i da se udam. Osjećala bih se nelojalnom ako bih se odlučila za obitelj iznad karijere - kaže 40-godišnja Jayne Laurier, IT konzultantica u Leedsu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti