Žene koje piju vino uživaju u boljem seksu

Žene koje piju vino uživaju u boljem seksu

Žene koje piju vino uživaju u boljem seksu
  • Objavljeno: Subota, 08.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Blagodatima crnoga vina nema kraja. Najnovije istraživanje provedeno u Italiji otkrilo je da žene koje uživaju u crnome vinu imaju bolji seksualni život.
Istraživanje je provedeno u Toskani, a znanstvenici su otkrili da jedna ili dvije čaše crnoga vina dnevno vodi do ispunjenog života u spavaćoj sobi.

Stručnjaci sa Sveučilišta u Firenci ispitivali su 800 žena u dobi od 18 do 50 godina o njihovom seksualnom zadovoljstvu.
Koristeći se indeksom ženske seksualne funkcionalnosti kojim se inače koriste liječnici u dijagnosticiranju seksualnoga zdravlja žena, otkriveno je da žene koje piju crno vino imaju bolji seksualni život od žena koje nikada ne piju.

Stručnjaci su tijekom ispitivanja obratili pažnju na seksualno samopouzdanje žena, orgazme i zadovoljstvo. Žene koje piju dvije čaše crnoga vina došle su do rezultata od 27,3 boda, žene koje piju čašu dnevno do 25,9 bodova, a one koje ne piju 24,4 boda.

'Povijesno gledajući, još je od antičke Grčke poznato da postoji snažna poveznica između vina i seksualnosti. Međutim, područje seksualne nefunkcionalnosti kod žena još nije dovoljno istraženo pa trebamo ići u tom smjeru', istaknuo je dr. Nicola Mondaini, voditelj istraživanja.

Zanimljivo je i da je tijekom istraživanja otkriveno da starije žene imaju ispunjeniji seksualni život od mlađih.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti