Zeleno je povrće najbolje za zaštitu vida

Zeleno je povrće najbolje za zaštitu vida

Zeleno je povrće najbolje za zaštitu vida
  • Objavljeno: Subota, 08.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Beta karoten sadrži uglavnom lisnato zeleno povrće te kukuruz, a može spriječiti, posebno kod starijih osoba, gubitak vida. Razlog više za promjene u prehrani.

Kao da to treba dodatno naglašavati, znanstvenici su proveli još jedno istraživanje kako bi utvrdili da je jedenje brokule jedna od boljih stvari koju možete napraviti za sebe.

Mrkve, bogate beta karotenom nisu jedino povrće zdravo za naše oči, objasnio je Silke Restemeyer, glasnogovornik German Nutrition Societyja.

Špinat, rajčice, brokule i mango također sadrže beta karoten koji tijelo prerađuje u vitamin A. Kako  Restemeyer objašnjava, upravo taj vitamin štiti oči i leće od slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje mogu oštetiti stanice.

Beta karoten sadrži uglavnom lisnato zeleno povrće te kukuruz, a može spriječiti, posebno kod starijih osoba, gubitak vida.

- Također se ne smije zaboraviti na dobrobiti vitamina C i E koji štite stanice oka od štete koju uzrokuje izlaganje sunčevom svjetlu, naglasio je Restemeyer dodavši kako ove vitamine možemo naći u citrusnom voću te E vitamin u biljnim uljima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti