Žene su tjeskobnije od muškaraca

Žene su tjeskobnije od muškaraca

Žene su tjeskobnije od muškaraca
  • Objavljeno: Subota, 16.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje američkih znanstvenika je potvrdilo ono što već duže vrijeme mislimo - žene su češće tjeskobne i pod stresom.

Osjećaji tjeskobe i nemira su bili najčešći kod mlađih osoba, što znanstvenike nije previše iznenadilo. Naime, prethodna istraživanja su pokazala da su najsretnije osobe treće dobi. Najmanje su izložene stresu, pronađu unutarnji mir i naučeni su brinuti se o sebi samima.

Sudionici su ispunjavali anketu koja je sadržavala pitanja o tome koliko često se osjećaju tjeskobno - tjedno, dnevno, mjesečno i godišnje.

Kod muškaraca u dobi od 18 do 44 godine njih 18% je izjavilo da se svakodnevno ili jednom tjedno osjećaju tjeskobno. Čak 23% žena iste dobne skupine je izjavilo isto.

Kod osoba koje su starije od 75 godina, 11% muškaraca je izjavilo da se svakodnevno ili jednom tjedno osjećaju tjeskobno, a isto je izjavilo 16% žena.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Morbidity and Mortality Weekly Report, ističu kako se izloženost izvorima nemira često ne može izbjeći, ali je potrebno naučiti nositi se s njima. Ključno je da radite nešto što vas opušta kako biste spriječili negativan učinak stresa.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti