Čudesni svijet aromaterapije

Čudesni svijet aromaterapije

Čudesni svijet aromaterapije
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Učinci aromaterapije (grč.aroma= miris, therapia=liječenje) nadilaze razinu jednostavnog liječenja mirisom i pružaju neslućene mogućnosti širokog raspona djelovanja. Primjena eteričnih i biljnih ulja snažno djeluje na poboljšanje psihofizičkoga stanja osobe. Vješt aromaterapeut može pravilnom primjenom raznih kombinacija kemotipiziranih eteričnih i biljnih ulja pomoći pri raznim bolnim stanjima (migrene, glavobolje, nesanice, kod kroničnog umora, stresnih stanja, tjeskoba, depresija, slabe koncentracije, razdražljivosti ili gubitka vitalnosti). Primjetno djelovanje na razini fiziologije organizma se očituje i u poboljšanoj funkciji pojedinih organa (jetre, bubrega, probavnog sustava i sl.).

Pripremite napitak od đumbira i lavande koji pobjeđuje glavobolju!

U njezi kože lica i tijela rezultati su također vrlo značajni: poboljšanje tonusa kože, uravnotežen omjer vlage i masnoće u koži, upalni procesi će se brže smiriti i brže će zacijeliti razna oštećenja kože nakon upala, dublje bore će postati pliće i sitne bore će se povlačiti. Nerijetko na koži iščeznu i mjesta s poremećenom pigmentacijom, povlače se gljivična oboljenja. Ukratko, koža počne uravnoteženo i normalno funkcionirati.

Današnji termin aromaterapija koristi se otkako je francuski kemičar i profesor R.M. Gattefossé (1937.god.) svoju opečenu ruku izliječio uljem lavande, te uvidio njezinu ljekovitost i djelotvornost.

Pod imenom “lavanda” nalazi se cijeli rod lavandi kojem pripadaju deseci različitih vrsta, a najčešće su:

  • prava lavanda (lavandula officinalis, L. Angustifolia )
  • širokolisna lavanda (lavandula spica)
  • španjolska lavanda (lavandula stoechas).

Stanište prave lavande je u južnoj Francuskoj, na nepreglednim poljima Provanse, dok u Hrvatskoj raste lavandin (križanac prave lavande i širokolisne lavande) koji daje veće količine eteričnog ulja od prave lavande. Razlikuje se i po kemijskom sastavu i svom djelovanju.

Upoznajte se s ljekovitim moćima eteričnog ulja lavande!

Eterično ulje prave lavande (lavandula officinalis, L.angustifolia), slatkasto-cvjetnog mirisa, dobiveno destilacijom cvjetova, jedno je od najzastupljenijih eteričnih ulja u aromaterapeutskoj primjeni zbog terapijskog djelovanja. Jak je spazmolitik, blagi sedativ i hipnotik, djeluje blago analgetički, protuupalno, ubrzava epitelizaciju kože, te je indicirano kod nervoze , nesanice, tjeskobe, alergijskih i infektivnih upala kože, opeklina i grčeva mišića. Korisno je za njegu svih tipova kože, netoksično je i neiritatvno, te se može nanositi nerazrijeđeno na kožu.

Salon ljepote Lunula
Krste Odaka 6, Zagreb
01 55 74 250

www.lunula.hr

Vitashop

Najnovije

Najčitanije