Ljetna eterična ulja

Ljetna eterična ulja

Ljetna eterična ulja
  • Objavljeno: Subota, 20.06.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljeto je vrijeme razvoja, rasta, duhovne obnove i putovanja. Život je na svojem najvišem potencijalu tijekom ljeta. Uživajte u ovom razdoblju i svakako počnite koristiti eterična ulja koja će ublažiti opekotine, osvježiti i umiriti kožu.

Bergamot

Ima antiseptičko, antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Odličan je za ublažavanje infekcija mokraćnog sustava, akni, problema s kožom, cistitisa, artritisa, bolesti dišnog sustava i herpesa. Nemojte ga nanositi na kožu prije izlaska na sunce jer može povećati osjetljivost kože na sunce.

Kamilica

Ima antibakterijska, antiseptička, protuupalna, analgetska, diuretska, sedativna, antialergijska i antidepresivna svojstva. Može ublažiti želučane tegobe, ubrzati zacjeljivanje rana, pomoći u ublažavanju mučnina, smanjiti nadutost, ublažiti groznicu, razdražljivost, depresiju, opekline i simptome astme.

Citronela

Ima antiseptička, antidepresivna i stimulativna svojstva. Odlična je za odbijanje insekata i parazita (komarci, moljci, buhe), a koristi se i za uklanjanje umora nogu.

Eukaliptus

Ima protuupalno, antiseptičko, antibiotsko, diuretsko, stimulativno, analgetsko i antivirusno djelovanje. Pospješuje iskašljavanje, ublažava simptome prehlade, opekotine od sunca, uklanja iscrpljenost uzrokovanu vrućinom, pomaže u prevenciji epileptičkih napada i regulaciji krvnog tlaka.

Grejp

Grejp je jedna od najboljih namirnica za čišćenje tijela od toksina, a odličan je i za uklanjanje celulita. Pomaže kod ublažavanja simptoma gripe i prehlade, a djelotvoran je i za ublažavanje simptoma depresije i anksioznosti. Grejp nemojte nanositi na površinu kože netom prije izlaganja suncu jer koža postaje znatno osjetljivija na sunce.

Lavanda

Ima antiseptička, antibiotska, antidepresivna, diuretska i analgetska svojstva. Jača imunološki sustav, ima antivirusna, sedativna i antigljivična svojstva. Odlična je za ublažavanje opekotina i ubrzavanje zacjeljivanje rana, ugriza insekata i uklanjanje umora uzrokovanog izlaganjem vrućini.

Limun

Limun je osvježavajući i ima stimulativno djelovanje. Može ublažiti infekcije, pomoći u ublažavanju groznice, zaustaviti krvarenje, omekšati i regenerirati kožu. Potiče rad probavnog sustava i mokrenje.

Naranča

Naranča stimulira rad limfnog sustava, potiče rad imunološkog sustava, pomaže tijelu u borbi protiv infekcija, ublažava upalu, bolove u mišićima i probavne smetnje.

Menta

Ima protuupalna i antiseptička svojstva. Može ublažiti probavne smetnje, kašalj, glavobolju, zubobolju, a također može ubrzati oporavak od gripe i prehlade.

Ružmarin

Ima antiseptička, antireumatska, diuretska i antidepresivna svojstva. Može ublažiti probavne smetnje, bolove u mišićima, glavobolju i migrenu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije