Spas u trešnjama i višnjama

Spas u trešnjama i višnjama

Spas u trešnjama i višnjama
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema najnovijim vijestima iz časopisa "NaturalNews" postoje sigurni dokazi da trešnje i višnje pomažu u eliminaciji gihta i znatno reduciraju bol ,otok i upalu u slučajevima artritisa.

Trešnje i višnje su se pokazale učinkovitima u spomenutim bolestima da su se velike farmaceutske kompanije u Americi zabrinule za svoje milionske zarade na lijekovima za giht i artritis, te otpočele veliku kampanju da omalovaže rezultate tog "lijeka koji raste na drvetu". Trešnje i višnje su vrlo efektivne u napadima gihta zbog visoke koncentracije AUTHOCYANOCIDA - supstance koja smanjuje količinu urične kiseline a time i odlaganje kristala njenih soli koje su uzrok gihta. To voće se pokazalo učinkovitim i u smanjenju boli,otoka i upale u slučajevima artritisa i to u relativno kratkom vremenu od početka konzumiranja trešanja ili višanja (oko mjesec dana).

Ne samo svježi plodovi tog voća, već i njihov sok i koncentrat ima iste učinke na spomenute bolesti.

Kako je sezona trešanja i višanja pred nama, ne bi bilo lose da svi vi koji želite prirodne "lijekove" pokušate sa dnevnom konzumacijom trešanja ili višanja u količini jedne šalice tog ukusnog voća ,a isto tako da određenu količinu zamrznete ili pretvorite u sok (bez upotrebe kemikalija) za kasniju upotrebu kada voće nije u sezoni. To je još jedan način povratka prirodi i pomaganju lokalnim proizvođačima.

Još jedna zanimljivost: pite sa višnjama ili trešnjama (organski sastojci) pomažu u slučajevima nesanice zbog veće količine melatonina koji je potreban za dobar san.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije