Navike koje jamče mladolik izgled kože!

Navike koje jamče mladolik izgled kože!

Navike koje jamče mladolik izgled kože!
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada treba izabrati prave proizvode za njegu kože, nije ni čudo što se lako zabunimo jer proizvođača ima puno, a proizvoda još više. Stoga je teško izabrati pravi proizvod s pravim sastojcima. Stručnjaci ističu neke navike koje biste svakako trebali usvojiti ako želite da vaša koža što duže ostane mladolika.

Odaberite pravi proizvod za čišćenje

Kožu trebate čistiti dva puta dnevno, naročito navečer prije spavanja kako biste uklonili svu nečistoću, što je izrazito važan korak za održavanje mladolikog izgleda kože. Trebate izabrati sredstvo koje vam odgovara. Ne zamarajte se najskupljim proizvodima koji sadrže vitamine i ostale hranjive sastojke jer ćete ih isprati s kože prije nego se apsorbiraju. Jedina stvar na koju trebate paziti kod izbora sredstva za čišćenje je to da ona budu nježna, ali dovoljno jako da s kože uklone nečistoću, ulje i šminku, ali da ne iritiraju kožu te da ne uklanjaju njezina prirodna ulja.

Zaštitite se od sunca i slobodnih radikala

Ukoliko niste započeli s nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom i anktioksidansima svako jutro, vrijeme je da započnete. UV zrake su vodeći uzrok prijevremenog starenja kože, a krema za zaštitu od sunca s antioksidativnim djelovanjem će spriječiti negativno djelovanje UV zraka. Faktor zaštite mora biti najmanje 15 kako bi vaša koža bila dobro zaštićena.

Hidratizirajte kožu

Svakodnevno čišćenje kože, izloženost štetnim faktorima i nanošenje šminke može isušiti vašu kožu. Suha koža je tanka i podložnija nastanku bora. Spriječite to nanošenjem hidratantne kreme svaki dan. Osim što će hidratizirati kožu, krema će biti sloj koji će kožu štititi od raznih štetnih faktora.

Koristite proizvode protiv starenja

Nikada nije prerano da započnete s proizvodima protiv starenja kože. Što prije započnete, to ćete bolje spriječiti nastanak novih bora i drugih znakova starenja. Retinoidi, kao što su retinol i tretinoin, su vrsta vitamina A koji dokazano izglađuju kožu i popravljaju štetu uzrokovanu suncem. Trebate ih nanositi isključivo navečer, prije hidratacije, jer kožu čine osjetljivijom na sunce. Vjerujte da uistinu čine čuda dok vi spavate.

Piling

Neka piling postane vaša rutina. Oslobodite kožu od mrtvih stanica i ulja koji ometaju apsorpciju hranjivih tvari. Izaberite proizvod koji vama odgovara. Postoje razne vrste pilinga, u obliku gelova za tuširanje, maski, tonika za čišćenje i slično. Piling možete napraviti i u svom domu. Jedino je važno da uklonite mrtve stanice kože.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije